Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους απλήρωτους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συμβασιούχους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού που παραμένουν απλήρωτοι από 2-5 μήνες και δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, καθώς και την μετακίνηση τους στον χώρο εργασίας τους.

Η απλήρωτη εργασία έχει γίνει μόνιμο καθεστώς σε κάθε χώρο δουλειάς και στην περιοχή μας (ΒΙ.Κ.Η., Πτηνοτροφικός, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, εμπόριο κ.α.).

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την πληρωμή των εργαζομένων (πίεση στην εργοδοσία, ελέγχους μέσω ΣΕΠΕ κ.α.) αλλά όπως φαίνεται και στην περίπτωση των εργαζομένων στην Αρχαιολογία έχει την ευθύνη για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, μίας και έχει δημεύσει τα χρήματα της μισθοδοσίας στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε μορφή πάλης και διεκδίκησης που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι μέσα από γενική συνέλευση και τα συλλογικά όργανα του σωματείου τους.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα σταθούμε ενάντιοι σε παρεμβάσεις και τεχνάσματα που στόχο έχουν τον εκφοβισμό των εργαζομένων και εντάσσονται στην προσπάθεια χειραγώγησης του εργατικού κινήματος και εγκαθίδρυσης νέου κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παρεμβάσεις, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους στις συσκέψεις του σωματείου (Άρτα-Πρέβεζα) που οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης στάσης εργασίας (Πέμπτη 23-7-2015) και στόχο είχαν να τορπιλίσουν τις προσπάθειες των συναδέλφων για διεκδίκηση όσων τους ανήκουν.

Τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες στην συνείδηση όλων μας.

Δεν θα τους περάσει!

 Κοντά σε αυτήν την κατάσταση έχουμε και τους συναδέλφους που θα δουλέψουν άμεσα μέσα από πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα κατάπτυστα, που δίνουν φτηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό. Αποτελούν την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Σε αυτούς τους συναδέλφους θα σταθούμε αλληλέγγυοι από την αρχή. Δεν θα είναι μόνοι τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους χωρίς απογοήτευση, φόβο και αυταπάτη να μη δείξουν καμία ανοχή, αλλά να παλέψουν οργανωμένα, συλλογικά με κάθε μορφή πάλης που θα αποφασίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες για:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους,

  • Τη σταθερή καταβολή των μισθών τις τρεις πρώτες μέρες κάθε μήνα

  • Την κατοχύρωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (άδειες κανονικές, άδειες αναρρωτικές κ.λπ.) στους εργαζόμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και την μισθολογική τους εξίσωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Καλύπτουν πραγματικές λειτουργικές ανάγκες και προσφέρουν πραγματική εργασία.

  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 Δεν κάμουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας για την έκρηξη στη Motor Oil ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνδικάτα έξω από το υπ.Εργασίας για την έκρηξη στη Motor Oil....

Φωτογραφίες από τη συνάντηση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με τους επικεφαλής των Κλαδικών Οργανώσεων και των Περιφερειακών της Γραφείων στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκονται δεκάδες συνδικαλιστές από μια σειρά χώρες όλου του κόσμου, συμμετέχοντας στις εργασίες...

Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε χτες 17 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Στη συνεδρίαση οι δυνάμεις της...