Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταδικάζει την ενέργεια να τιμωρηθεί ένας φαντάρος γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Δημοσιεύτηκε στις

Σε μια εποχή που εξ αιτίας του πετρελαίου, των παραγώγων και των δρόμων εμπορίου τους, οι πολυεθνικές κάνουν την περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου να «μυρίζει μπαρούτι», είναι προφανές ότι κάθε λογική φωνή πρέπει να ταχθεί ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στη λεηλασία των λαών και την προσφυγιά τους.

          Την ώρα που έχει τεράστια σημασία να υψωθεί ένα μεγάλο αντιπολεμικό κύμα διαμαρτυρίας για να σταματήσει το πόλεμο και τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, την ίδια ώρα κάποιοι θεωρούν ότι το να μιλήσεις ενάντια στον πόλεμο είναι αντεθνική πράξη που πρέπει να τιμωρηθεί. 

Στην ίδια κατεύθυνση βαδίζει και η κυβέρνηση που συμμετέχει ενεργά στα επικίνδυνα αυτά σχέδια, για τον λαό μας και που με τις διάσπαρτες ΝΑΤΟϊκές βάσεις παρέχει απλόχερα «γη και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους για να τις χρησιμοποιούν στις επεμβάσεις τους στην περιοχή. Και δεν αρκούνται, μόνο, στις ήδη υπάρχουσες βάσεις αλλά μαζί συμφώνησαν να τις επεκτείνουν και να δημιουργήσουν νέες, μετατρέποντας την χώρα μας σ’ ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου θεωρούμε καταδικαστέα και απαράδεκτη την ενέργεια να τιμωρηθεί ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί στο στρατό γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Το παράπτωμα του ήταν ότι μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ότι ανέδειξε τα πραγματικά αίτια για τα οποία πνίγουν στο αίμα τους λαούς, για τα βάσανα και την προσφυγιά που δημιουργούν εξ αιτίας της κερδοφορίας των πολυεθνικών. Ότι μίλησε από καρδιάς και παλικαρίσια για το καθήκον των εργατών και των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί την ίδια στιγμή που κάνει επιθεώρηση μονάδων με τη συνοδεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, που κόβει από μισθούς και συντάξεις για να χρηματοδοτεί τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και αποστολές που εκτός των άλλων συνδράμουν και στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων στη Συρία και αλλού, τιμωρείται ο στρατιώτης που ανέδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών μας να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια. Να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ενάντια στην πολιτική που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά.

 

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...