Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει την δικαστική απόφαση που καταδίκασε σε πονές φυλάκισης 24 χαλυβουργούς εργάτες

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει  την δικαστική απόφαση που καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες, 24 χαλυβουργούς εργάτες για τον ηρωικό απεργιακό αγώνα που έκαναν επί εννέα (9) ολόκληρους μήνες.

          Ο ΔΙΚΑΙΟΣ αυτός αγώνας που συντάραξε το πανελλήνιο και όλο τον κόσμο, που γνώρισε την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση και αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος και όχι μόνο, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, έπρεπε «να ριχτεί στην πυρά».

Οι πρωτοπόροι εργάτες που οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτόν τον επικό αγώνα έπρεπε να καταδικαστούν από το ταξικό κράτος τόσο για να προλάβουν τυχόν ανάλογο αγώνα στη χαλυβουργία , όσο και για «παραδειγματισμό» όλου του ταξικού εργατικού κινήματος.

          Δεν είναι τυχαίο που η δικαστική αυτή απόφαση ανακοινώθηκε τη μέρα 24ωρης γενικής απεργίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη μέρα που οι εργαζόμενοι αγωνίζονταν για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα  και η αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της. Το δίκιο του ισχυρού – κυβέρνησης και εργοδοσίας – έπρεπε να γίνει σαφές και αυτό ανέλαβε να κάνει η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

          Ας είναι όλοι τους σίγουροι ότι το πήραμε το μήνυμα. Το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Τέτοιες αποφάσεις όχι μόνο δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ώστε να υποστείλουμε την σημαία του αγώνα, αλλά το αντίθετο  μας ατσαλώνουν περισσότερο ν’ αγωνιστούμε για το δίκιο της τάξης μας.

Συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την δύναμη στους  αγωνιστές συναδέλφους μας. Ο ηρωικός αγώνας τους έχει χαραχτεί με πύρινα γράμματα στο βιβλίο ιστορίας της εργατικής τάξης της χώρας μας και καμία «καταδικαστική απόφαση» δεν μπορεί να την σβήσει! Είμαστε μαζί τους !  

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...