Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινή φυλάκισης σε 5 εργαζόμενους απεργούς

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της δικαιοσύνης σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών σε 5 εργαζόμενους – απεργούς της “Χαλυβουργίας Ελλάδος” που μαζί με τους συναδέλφους τους είχαν πάρει μέρος στον μεγαλειώδη 9μηνο αγώνα των Χαλυβουργών πριν 6 χρόνια.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση που είναι συνέχεια της κλιμάκωσης των αλλεπάλληλων διώξεων και της καταστολής που υπέστησαν οι απεργοί Χαλυβουργοί από την ερογοδσοσία, το αστικό κράτος και τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως επιβεβαιώνουν η ψήφιση της διάταξης ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, η ποινικοποίηση και η καταστολή των κινητοποιήσεων για την προστασία της λαϊκής κατοικίας κ.α.

Αυτή η απόφαση δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ηρωικό απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών αλλά αποτελεί προμήνυμ έντασης της επίθεσης ενάντια στους σύγχρονους εργατικούς λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας αλλά και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει μια απόφαση που προαναγγέλλει νέα, ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση στην εργατική τάξη και το λαό.

Να είναι καθαρό προς την κυβέρνηση ότι καμία ποινή δεν πρόκειται να αμαυρώσει τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών που ξεκίνησε μέσα στο χώρο δουλειάς και διήρκησε για πάνω από 9 μήνες με όπλο το δίκιο τους και τη στήριξη εκατοντάδων σωματείων μέσα και έξω από τη χώρα.

Η Διοίκηση

 

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...