Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους γυναίκες και εκατοντάδες παιδιά.

Η απόφαση της Κυβέρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία που αποτελούν κρίκο στην παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, με απώτερο στόχο το Ιράν και που βρίσκουν την πλήρη στήριξη σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που από τη μια μοιράζει λόγια συμπαράστασης για τον παλαιστινιακό λαό και την ίδια στιγμή αναβαθμίζει διαρκώς την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της Ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστινίους.

Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής τον Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό της Παλαιστίνης που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος στα όρια του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα».

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, τους εργαζόμενους του Πειραιά να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Απαιτούμε:

– Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στο σύνορο του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

– Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ΄67.

– Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

– Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

– Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

– Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

– Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

– Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.

– Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

– Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στο τόπο του.

 

Η Διοίκηση

 

 

 

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...

Σωματεία Δήμων Περάματος – Ελευσίνας: Κάλεσμα σε κοινή δράση ενάντια στην αναδρομική περικοπή του μισθού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής: Η ανακοίνωση ίδρυσης Σωματείου, στο έργο του Ελληνικού, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία

Σφίγγουμε το χέρι ξεχωριστά σε κάθε ένα από τους 27 ιδρυτές του σωματείου. Η ανακοίνωση...