Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ το οποίο για μια ακόμα φορά δείχνει το βάρβαρο πρόσωπό του συλλαμβάνοντας και φυλακίζοντας νέα παιδιά μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται τα σπίτια τους.

Έχοντας αποθρασυνθεί8 από τη στήριξη των ΗΠΑ αλλά και την πάγια τακτική των «ίσων αποστάσεων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ισραήλ κλιμακώνει τον αυταρχισμό και την επιθετικότητα του ενάντια του λαού της Παλαιστίνης.

Η σύλληψη και η απαγγελία 12 κατηγοριών κατά της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχεντ Ταμιμι από Ισραηλινό στρατοδικείο αποκαλύπτει την υποκρισία όλων όσων μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ μιλούν για «Δημοκρατία και Ελευθερία» και επιβάλλουν «το δίκιο τους» με στρατοδικεία, φυλακίσεις και δολοφονίες παιδιών.

Εκτεθειμένη είναι και η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που μιλά για Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή που συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα ΝΑΤΟΙΚΑ σχέδια και τις συνεργασίες με το Ισραήλ και οικοδομεί σχέσεις (και στρατιωτικές) με κράτη δολοφόνους όπως το κράτος του Ισραήλ ενώ δεν αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος.

Σύμφωνα με στοιχεία των Παλαιστινιακών οργανώσεων 350 ανήλικοι Παλαιστίνιοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ το Δεκέμβρη, ενώ πάνω από 8.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν συλληφθεί και περάσει από Ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000. Το ποσοστό των καταδικαστικών αποφάσεων αγγίζει το 100%.

Η φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας είναι επίθεση ενάντια σε κάθε νέο που αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη μόρφωση, στη δουλειά. Είναι επίθεση στο δικαίωμα κάθε νέου να ζει στον τόπο του χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για να ζήσουν τα παιδιά τους ελεύθερα στο δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι αγώνας και των εργαζομένων της Ελλάδας.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά της Παλαιστίνης ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης και της οικογένειάς της.

Απαιτούμε να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον Παλαιστινιακό Λαό.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...