Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στηρίζει τον αγώνα των εργατών στο λιμάνι του Πειραιά

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και στήριξή της, στους εργαζόμενους στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο Ικόνιο του Πειραιά και το Σωματείο τους (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π), που έχουν ξεκινήσει έναν σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα με αιτήματα:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

  • Καμία μορφή ελαστικής εργασίας – Πλήρης απασχόληση για όλους

  • Ενιαία επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας

  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα

  • Μόνιμη 5μελής πόστα

Καταδικάζει την άρνηση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα και την προσπάθειά της να σπάσει την απεργία με την άσκηση ανοιχτής τρομοκρατίας και την αστική δικαιοσύνη που έβγαλε με απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά, παράνομη την απεργία.

Οι αγώνες των εργαζόμενων αντλούν την νομιμότητά τους από το δίκιο των εργατών και όχι από τους νόμους και τα δικαστήρια του αστικού κράτους.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί έλυσε τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι στην cosco, ΣΕΠ Α.Ε., Dport και εργολάβους. Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών, την ένταξη στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία διαγκωνίζονται τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η Ν.Δ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Όλο και περισσότερα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, άθλια μεροκάματα, χωρίς ΣΣΕ και δικαιώματα, άθλιες εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους.

 

Συνάδελφοι ο ενωμένος αγώνας σας, αποτελεί θετικό παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία. Με την αγωνιστική ενότητα και την αποφασιστικότητα σας, μπορείτε να τα καταφέρετε να νικήσετε εργοδοσία και κυβέρνηση. Είμαστε μαζί σας.

 

Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς το Δ.Σ του ΕΚΝΛ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...