Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης στηρίζει τις κλαδικές απεργίες σε εμπόριο στις 16/7 και στον τουρισμό – επισιτισμό στις 20/7

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς & Ιθάκης (ΕΚΚΙ) στηρίζει τις αγωνιστικές – απεργιακές αποφάσεις του σωματείου των εργαζόμενων στον τουρισμό – επισιτισμό και του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Το ΕΚΚΙ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν στην κλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιούλη όπως και τους εργαζόμενους στον τουρισμό – επισιτισμό στην κλαδική απεργία την Πέμπτη 20 Ιούλη. Καλούμε τους εργαζόμενους των κλάδων και εδώ να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας στο όνομα της σεζόν. Το ΕΚΚΙ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας.

Την ώρα που κυβέρνηση και κεφαλαιοκράτες χαιρετίζουν τα «ρεκόρ των αφίξεων», την ανάπτυξη που έρχεται και τα τρελά κέρδη που περιμένουν σε ξενοδοχεία – επισιτισμό – εμπόριο, οι εργαζόμενοι βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται με μισθούς στα όρια των 586 ευρώ, με ατελείωτες απλήρωτες υπερωρίες, με σπαστά ωράρια, χωρίς ρεπό. Στον επισιτισμό κυριαρχεί η ανασφάλιστη εργασία με ατελείωτα ωράρια και με ένα ένσημο τον μήνα για τα μάτια του κόσμου, με μισθούς φιλοδωρήματα, ενώ στο εμπόριο έχει γενικευθεί η δουλειά την Κυριακή. Η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων, είναι η καλύτερη απάντηση στην βαρβαρότητα που ζούμε και στα ακόμη χειρότερα που ετοιμάζουν για όλους μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ, ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

  • ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • ΣΤΑ ΣΠΑΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ

  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

  • ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΕΔΑΛΦΙΣΣΕΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Στο όνομα να μην πληγεί η οικονομία, κράτος και εργοδοσία θα εξαπολύσουν όλο το συρφετό στα ΜΜΕ. Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό, κάτι που πλέον ξεφτίζει, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αν δεν σταματήσουν οι συνθήκες γαλέρας στον τουρισμό και στο εμπόριο θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους κλάδους. Στην λάσπη των μεγαλοξενοδόχων, των μεγάλων εμπορικών ομίλων και της κυβέρνησης, όπλο μας η αλληλεγγύη, νόμος το δίκιο μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...