Το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδομών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων του Νομού καταγγέλλουν την επίθεση της αστυνομίας στα Γιάννενα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας, το Συνδικάτο Οικοδομών, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων του Νομού καταγγέλλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ η οποία εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των SuperMarket MARKETIN προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το σημερινό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ μέσα από αυτή την εντολή δείχνει ποιον πραγματικά φοβάται. Φοβάται την λαϊκή αγανάκτηση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης που είναι εντελώς αντίθετα από αυτά της μεγαλοεργοδοσίας.

Η μεγαλοεργοδοσία μαζί με την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Αξιοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, που με μανία επιτέθηκαν και συνέλλαβαν τους 12 συναδέλφους.

Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Nα δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης.

Ισχυρή απάντηση θα είναι η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...