Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ στην Απεργία 17 Μάη και στο Συλλαλητήριο 18 Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

Ολοι στη μάχη, μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε! Στις 17 Μάη να νεκρώσουν τα πάντα. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Ο κάθε κλάδος στο νησί, το κάθε σωματείο να παλέψουμε για την επιτυχία της απεργίας μας αφορά όλους! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και την 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για 16 και 17 Μάη.

Η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, που αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχει τη σφραγίδα του κεφαλαίου.

Μας λένε ότι είναι μία συμφωνία «ισορροπημένη», «εισιτήριο για τη ρύθμιση του χρέους, για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα».

Αναπαράγουν τα αστικά επιτελεία ότι είναι μία συμφωνία που «βάζει τέλος στην αβεβαιότητα»!

Κι όλα αυτά λέγονται την ίδια ώρα που η εργατική τάξη, ο λαός έχει κυριολεκτικά γονατίσει μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, απανωτών μνημονίων, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν στραγγίξει το εισόδημά του, έχουν ισοπεδώσει τα δικαιώματά του.

Είναι ο ίδιος λαός που δεν μπορεί να πληρώσει πια τα δάνειά του, τα χρέη του στην εφορία, τους λογαριασμούς του στη ΔΕΗ, στην ΔΕΥΑΖ κ.ά.

 

Ενας στους δύο χρωστά στην εφορία.

Νέα ασήκωτα βάρη 4 δισ. ευρώ φορτώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη νέα συμφωνία της. Μια συμφωνία που έχει απ’ όλα:

Περικοπές 500 εκ ευρώ φέτος:

Στα οικογενειακά επιδόματα, στα επιδόματα ανεργίας, στα επιδόματα θέρμανσης και στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που θα φτάσει μέχρι και το 18%, και πλέον οι συντάξεις, γίνονται επιδόματα.

Νέα μείωση του αφορολόγητου, που θα πάρει από την τσέπη μας μέχρι και 650 ευρώ.

Περιορισμό των δαπανών για φάρμακα και υγειονομική περίθαλψη από φέτος, για εξοικονόμηση 125 εκατ. ευρώ το 2017 και 188 ευρώ εκατ. ευρώ σωρευτικά ως το 2018.

Μετά τους έμμεσους φόρους που τους πληρώνει ακόμα και ο άνεργος, τώρα φόρο θα πληρώσει ακόμα κι ο εργαζόμενος που έχει εισόδημα 405 ευρώ το μήνα, ακόμα και ο συνταξιούχος που η σύνταξή του ξεπερνάει τα 475 ευρώ.

Το μνημόνιο αναφέρει ότι θα διατηρηθούν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προγράμματος οι μνημονιακές διατάξεις που κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις. Στις ομαδικές απολύσεις θα καταργηθεί το υπουργικό βέτο. Στο προσχέδιο προβλέπεται και νομοθέτηση που θα επιτρέψει τη διαδικασία επιτάχυνσης των δικαστικών αποφάσεων για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, με στόχο να χτυπηθεί επιπλέον το απεργιακό δικαίωμα. Περιορισμό των κινήτρων απόδοσης στους μισθούς του δημόσιου τομέα για εξοικονόμηση 33 εκατ. ευρώ το 2018.

Ποιος κερδίζει από τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης; Το κεφάλαιο. Ποιος θα κερδίσει από την παραπέρα «απελευθέρωση» της αγοράς με την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας; Οι εμποροϋπάλληλοι, που δεν ξέρουν τι θα πει ελεύθερος χρόνος, οικογένεια; Οι αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο, που ήδη ζουν με τη θηλιά των χρεών;

Ποιος θα κερδίσει από την παραπέρα «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με πώληση του 30 – 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ; Τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, που θα δουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ξανά φουσκωμένους, ή οι εργαζόμενοι της;

Ποιος θα κερδίσει από μια συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους που επιδιώκει η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της «αξιολόγησης»;

Για ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός, αλλά μόνο το ζεστό κρατικό χρήμα που χάριζαν στο κεφάλαιο όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Οι όμιλοι θα κερδίσουν και τώρα, που θα βάλουν ξανά στην τσέπη τους αυτό το ζεστό κρατικό χρήμα, που η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει από την όποια ρύθμιση τους χρέους. Ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει για την αποπληρωμή του, για να πιάνονται οι στόχοι, τα νούμερα, τα πλεονάσματα.

Το ΔΣ του ΕΚΖ καλεί σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ στην συγκέντρωση 10.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 ΜΑΗ στη Νομαρχία στις 7.30μμ

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...