Το Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου με αφορμή την 8η Μάρτη,Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ με αφορμή την 8η Μάρτη,Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,απευθύνεται στην γυναίκα της Εργατικής Τάξης στην περιοχή και την καλεί να «ακούσει» το σύγχρονο και τόσο επίκαιρο μήνυμα της μεγαλειώδης απεργίας και εξέγερσης χιλιάδων εργατριών στα εργοστάσια ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, στις 8 Μάρτη 1857,οι οποίες σε συνθήκες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας διεκδίκησαν ανθρώπινη ζωή με μείωση των ωρών εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και εξίσωση με εκείνους των ανδρών συναδέλφων τους, δουλειά με δικαιώματα.

 Αν και σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη θα μπορούσε να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, αυτές απαγορεύονται και εμποδίζονται γιατί πάνε κόντρα στις επιδιώξεις του κεφαλαίου σε κάθε χώρα για περισσότερα κέρδη.

Έτσι η μερική απασχόληση βαφτίστηκε «συγκερασμός οικογενειακών υποχρεώσεων» για την γυναίκα, η ανεργία φυσικό φαινόμενο, η εγκυμοσύνη αποκλείεται και η μητρότητα διώκεται!

Αν και στο νησί της Κω παράγεται απίστευτος πλούτος ,οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες-στις οποίες εργάζονται σε σκληρές συνθήκες χιλιάδες γυναίκες- έχουν «πιάσει» τα ομορφότερα σημεία , το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς παιδίατρο εδώ και χρόνια, δεν έχει μαστογράφος, λείπουν ειδικότητες, το προσωπικό είναι μειωμένο τα υλικά δεν φτάνουν κ.α.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο όσο θα υπάρχει η αυταπάτη πως τα πράγματα θα αλλάξουν από τα πάνω.

Από αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για αυτό που ο λαός μας τραβάει. Από αυτούς που υπόσχονται- κάθε φορά με άλλα λόγια- ότι η ΕΕ, το ΔΝΤ , το ΝΑΤΟ και τόσοι άλλοι μηχανισμοί στην υπηρεσία του κεφαλαίου, θα γίνουν ανθρώπινοι και θα νοιαστούν για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Γυναίκα εργαζόμενη,άνεργη,συνταξιούχα

Το βέβαιο είναι ότι μόνο με την οργάνωση στο σωματείο σου, με την συμμετοχή σου στους αγώνες ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, σε κάθε κυβέρνησή του, στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, κόντρα στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, μπορεί να αλλάξει η ζωή σου, η ζωή της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς προς το καλύτερο.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ συνεχίζει τον αγώνα για τα δικαιώματα όχι μόνο της γυναίκας αλλά του συνόλου των εργαζομένων, των άνεργων ,συνταξιούχων κόντρα στις δυσκολίες , με ένταση της προσπάθειας για την οργάνωση των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους, για τη συσπείρωση περισσότερων εργατικών – λαϊκών δυνάμεων διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Ενισχύστε με την συμμετοχή την εκδήλωση του συλλόγου Γυναικών Κω-μέλος ΟΓΕ,το Σάββατο 11 Μάρτη στις 18:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου,σε προβολή ταινίας αφιερωμένη στην 8η Μάρτη.

 

6/3/2017

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...