Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου στηρίζει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων των Δήμων.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου στηρίζει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων των Δήμων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την κοροϊδία μηνών για την προοπτική των συμβάσεων τους,τώρα πατώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,ουσιαστικά δείχνει τον δρόμο της απόλυσης και ανεργίας σε χιλιάδες εργαζόμενους που κατά κοινή ομολογία όλων καλύπτουν τα τεράστια κενά και ανάγκες στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου.

Ενδιαφέρον σχολιασμού ,ωστόσο,έχουν και οι σχετικές τοποθετήσεις των ΚΕΔΕ και Δημάρχων.

Είναι λοιπόν πρόκληση για τους εργαζόμενους που ζουν αυτές τις μέρες την αγωνία μην βρεθούν όχι μόνο απολυμένοι αλλά και χρεωμένοι,να τους χτυπούν την πλάτη φιλικά και να εμφανίζονται δικαιωμένοι και οι δύο ,δηλ, ΚΕΔΕ όσο και Δήμαρχοι που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την κυβερνητική πολιτική, ξεπερνώντας την κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις κάνοντας την ακόμη χειρότερη.

Την ίδια στάση κρατά και ο δήμος Κω, με την δημοτική Αρχή να έχει δηλώσει υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων τις προηγούμενες μέρες κατέθεσαν σχέδιο νόμου για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η θέση του Δήμου Κω για πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση και μετά με συμβάσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια σούπα ξαναζεσταμένη.

Σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά ,δεν λύνει τα οξυμένα προβλήματα των παρεχόμενων υπηρεσιών και επιπλέον προδιαγράφει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που ήδη δοκιμάζονται από τις υπέρογκες υποχρεώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου απαιτεί

Καμία απόλυση συμβασιούχου στους Δήμους της περιοχής

Από την κυβέρνηση να φέρει αμέσως στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, από το δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειές μας!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...