Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, χαιρετίζει την 16η επέτειο από την συγκρότηση του ΠΑΜΕ.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, χαιρετίζει την 16η επέτειο από την συγκρότηση του ΠΑΜΕ.

Η συγκρότηση του ΠΑΜΕ, με την συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών, σωματείων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών συκοφαντήθηκε από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό ως προσπάθεια διάσπασης, ως κομματική γραμμή κ.α..

Η πλούσια ταξική δράση του ΠΑΜΕ που βγήκε από τα σύνορα της χώρας όχι μόνο επιβεβαίωσε τον βρώμικο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά ανέδειξε και την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της ύπαρξης του.

Το ΠΑΜΕ κατάφερε με τις θέσεις του, με την αταλάντευτη στάση του να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των εργατών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των νέων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου συμμετείχε στην Πανελλαδική Σύσκεψη Συγκρότησης του, έφερε νέα πνοή στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και όχι μόνο.

Η συγκρότηση του ΠΑΜΕ βοήθησε και ενέπνευσε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που οργάνωσε στην περιοχή ευθύνης του.

Αποτελεί πράγματι το αποκούμπι και το στήριγμά μας για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων και αγώνων για να γίνει πράξη η ανασύνταξη του κινήματος και να πραγματοποιηθεί ο στόχος της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου περήφανη για την συγκρότηση του ΠΑΜΕ, δεσμεύεται να συνεχίσει το καθήκον της ενίσχυσης του ταξικού αγωνιστικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινηματος, για την οργάνωση της εργατικής τάξης και το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας με πλαίσιο ανατροπής του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.

Πρώτος αγωνιστικός σταθμός θα είναι η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και της συγκέντρωσης της 1ης Μάη, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10:30πμ.

 

Ζήτω τα 16 χρόνια ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ!

23/4/2015

 

 

 

 

Περισσότερα

Κάλεσμα συμμετοχής στη Συγκέντρωση των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, 10 Μάη στις 7μμ στο Σύνταγμα

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ,...

Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 8 Μάη στις 10πμ στην INTRUM και στις 12μ στη doValue.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εβδομάδα των παθών δεν έχει τέλος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνεχίζονται αμείωτοι...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...