Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων στην πορεία Πάτρα-Αθήνα για την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας, της επισφαλής θέσης εργασίας, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τους μακροχρόνια άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους κλπ.

Σήμερα στο Νομό μας καταγράφονται 6.700 άνεργοι εκ των οποίων μόνο οι 900 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη το παράδειγμα του Δήμου Πατρέων να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ελλάδος και εν προκειμένου της Αρκαδίας, ώστε να μειώσουν τα δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη και να αναβαθμίσουν περισσότερο τις κοινωνικές τους δομές. Φυσικά από μόνοι τους οι Δήμοι δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Είναι όμως δυνατό να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας. Για αυτό:

1. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.

2. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Εδώ αξίζει να επισημάνουμε ότι οι εργαζόμενοι της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Δήμου Τρίπολης προσφέρουν αγώγιστα τις υπηρεσίες τους και παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η βοήθεια στο Σπίτι από τον Αύγουστο του 2015 και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι από τον Σεπτέμβριο του 2015, και συνεχώς δέχονται υποσχέσεις για άμεση καταβολή που δυστυχώς δεν επαληθεύονται). Οι μνημονιακοί νόμοι της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Υποστελέχωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας με αποτέλεσμα την καθημερινή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας παρ’όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

3. Διεκδικούμε έργα υποδομής, διαχείρισης των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και οικονομικό κόστος ανταποδοτικό προς όφελος των πολιτών.

4. Διεκδικούμε να χτιστούν σχολεία και νηπιαγωγεία που δεν υπάρχουν, για να μην στοιβάζονται τα παιδιά του Νομού μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Κοινοποίηση:

  • Δήμος Πατρέων

  • Δήμος Τρίπολης

  • Περιφέρεια Πελ/σου

  • Πολιτικά Κόμματα

  • ΜΜΕ

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Η Θεατρική Παράσταση “Η τρελή του Σαγιό” στο Σπίτι του Αγωνιστή στις 28 Απριλίου

Παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για το σπίτι του Αγωνιστή και θεατές  το προσωπικό και εναπομείναντες...

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου στην Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 17 Απρίλη ανακοινώνουν με αποφάσεις τους Ομοσπονδίες και Σωματεία Εργαζομένων του...

Προσυγκεντρώσεις Απεργιακής Συγκέντρωσης 17ης Απριλίου

Στις 9:30πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απρίλη. Συγκεκριμένα,...