Το Εργατικό Κέντρο Άρτας χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους αγρότες της περιοχής

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους αγρότες της περιοχής που με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και μπροστάρη την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Άρτας έχουν βγει στον αγώνα και έστησαν μπλόκο στην Άρτα.

Οι αγρότες δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους! Με την εφαρμογή των μνημονίων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ τους οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

 Έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους.

Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο.

Είναι η ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.

 Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Οι κοινοί αγώνες που δώσαμε με τις γενικές απεργίες, το μεγαλειώδες πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο και την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μπροστά στο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, μπορούν να αποτελέσουν το παράδειγμα, να ενισχύσουν τη συμμαχία εργατών-αγροτών-μικρών επαγγελματιών. Να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.

Ήδη ξεκίνησε η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι. Όλοι μαζί εργατοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αγρότες να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του φτωχού λαού, την προσπάθεια υπονόμευσης της απάντησης που πρέπει να δοθεί ενάντια σε μια πολιτική που μας πλήττει όλους.

 Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις να συμπαρασταθούν το δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, γυναίκες, νέους και νέες να σταθούν αλληλέγγυοι στη φτωχομεσαία αγροτιά.

Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωή μας. Για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και ρίχνουν στη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα τον εργαζόμενο λαό. 

 

                                                                                           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας: Προγραμματισμός δράσης σωματείου

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Μάρτη  2024 στο Αγρίνιο στο Εργατικό Κέντρο  το Διοικητικό Συμβούλιο...

Σωματεία Δήμων Περάματος – Ελευσίνας: Κάλεσμα σε κοινή δράση ενάντια στην αναδρομική περικοπή του μισθού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ...

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής: Η ανακοίνωση ίδρυσης Σωματείου, στο έργο του Ελληνικού, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία

Σφίγγουμε το χέρι ξεχωριστά σε κάθε ένα από τους 27 ιδρυτές του σωματείου. Η ανακοίνωση...