Το Εργατικό Κέντρο Άρτας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών στα σχολικά κτίρια

Δημοσιεύτηκε στις

Το εργατικό κέντρο Άρτας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών στα σχολικά κτίρια, που διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στις 10.30π.μ. στο Δημαρχείο.

Ο αγώνας των καθαριστριών αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους- ενώσεις γονέων, τους εργαζόμενους στους δήμους.

Η απεργία του κλάδου στις 9 Δεκέμβρη έρχεται την ώρα που συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατεδαφίζει τα όποια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 100-300 ευρώ το μήνα.

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ενώ εξακολουθούν να οφείλονται δεδουλευμένα από την περσινή ακόμα σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε απλήρωτοι και να οφείλονται μισθοί έως και 4 μηνών.

Οι Αγώνες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα (αρχαιολογία Άρτας, ανακύκλωση στα Γιάννενα κ.α.) απέδειξαν ότι οι αγώνες των εργαζομένων με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για την δουλειά που κάνουν. Όχι με ψίχουλα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας

Καμία απόλυση εργαζομένου. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.

Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Εμείς έχουμε την δύναμη μπορούμε να τους σταματήσουμε, από εμάς τους εργαζόμενους εξαρτώνται όλα.

 

   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...