Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την εργοδοσία της αλλαντοποιίας ΒΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΚΑ ΣΤΙΣ 19:00

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την εργοδοσία της αλλαντοποιίας ΒΙΚΗ, η οποία αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το διατήρησε και το εκσυγχρόνισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψηφίζοντας το 3ο φαρμακερό μνημόνιο, όπου προβλέπονται ελεύθερες και ομαδικές απολύσεις, προχώρησε σε μια ακόμη απόλυση εργαζόμενου που εργάζονταν για πολλά χρόνια, με το αιτιολογικό ότι “κοστίζει ακριβά”. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αιτιολογία της εργοδοσίας αποτελεί πρόκληση, όταν τόσα χρόνια καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν ότι κέρδη και λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν ταυτόχρονα να ικανοποιηθούν. Για να υπάρχουν κέρδη (δηλαδή καπιταλιστική ανάπτυξη) απαιτείται οι μισθοί, τα εργατικά δικαιώματα, με λίγα λόγια η εργατική δύναμη να πάει στα τάρταρα.

Τα δικά τους κέρδη είναι η δικιά μας φτώχεια και εξαθλίωση.

Η εργοδοσία πατάει στο φόβο και την ανασφάλειά μας, τη μοιρολατρία και τη λογική του μικρότερου κακού που τόσα χρόνια καλλιέργησε το ξεπουλημένο επιχειρησιακό σωματείο και μας έχει απλήρωτους για μήνες, απολύει «παλιούς» εργαζόμενους για να τους αντικαταστήσει με νέους, πιο φτηνούς και ευέλικτους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη ενάντια σ΄αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για στάση αναμονής και να δούμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουν μοιρολατρικά να τους ανακοινώσουν ποιος θα είναι ο επόμενος. Πόσα και ποια δικαιώματα θα χάσουν.

Φυσικά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αν το σωματείο δεν καλλιεργούσε τον συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, τη συνεργασία με την εργοδοσία στο όνομα να μην κλείσει το εργοστάσιο. Αν πρωτοστατούσε στην οργάνωση της πάλης ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της εργοδοσίας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το συσχετισμό στο σωματείο, να κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία του ΔΣ, να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια!

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας σας καλεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΒΡΗ στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και πως θα οργανώσουμε την πάλη.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

 

Φτάνει πια. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώνουμε τα σπασμένα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Αρκετά θυσιαστήκαμε για τα κέρδη των εργοδοτών.

Περισσότερα

Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Π.Α:  Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!

Το παράρτημα της Ε.Λ.Ε.Π.Α. δυτικών συνοικιών καταγγέλλει την επιχείρηση έξωσης οικογένειας από το σπίτι...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου 3 Ιούλη

Την Τετάρτη, 03/07, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, με θέμα τη μέχρι τώρα αποτίμηση...

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Ετοιμόρροπα και λεηλατημένα κτήρια της Περιφέρειας 

Μια τραγική κατάσταση εγκατάλειψης και φθοράς αντικρίζει, όποιος επισκεφθεί τα κτίρια της Περιφέρειας επί...