Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους με ενότητα και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε να βάλει χέρι στα σωματεία η κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζει να τροποποιήσει σε αντιδραστική κατεύθυνση το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82.

Δεν φτάνουν σε κυβέρνηση-κεφάλαιο-ΕΕ οι συνεχείς δικαστικές αποφάσεις με διαδικασίες και σκεπτικό “καρμπόν”, που χαρακτηρίζουν τις απεργίες ως παράνομες και συχνά καταχρηστικές, οι επιστρατεύσεις απεργών. Δεν τους αρκούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που συμπληρώνουν τις δικαστικές αποφάσεις και διώξεις δεν τους αρκούν. Δεν τους αρκούν ούτε οι εξαγορασμένοι και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές.

Θέλουν με  τις νέες αντιδραστικές αλλαγές που ετοιμάζουν να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες. Να παρέμβουν στη ζωή και τη λειτουργία των σωματείων. Να βάλουν όρους και προϋποθέσεις στο δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται. Το χτύπημα στην απεργία είναι όρος για να προχωρήσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια ανεμπόδιστα.

Θέλουν τους εργαζόμενους αμίλητους και με σκυμμένο κεφάλι! Σε συνθήκες επιδείνωσης της ζωής της λαϊκής οικογένειας να μην κουνιέται φύλλο. Στους τόπους δουλειάς να επικρατεί σιγή νεκροταφείου.

Θέλουν να φοβίσουν τους εργαζόμενους! Στοχεύουν η ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών να πατήσει πάνω σε συντρίμμια εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων με τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και άλαλους.

Ο τρόπος λειτουργίας των σωματείων, οι μορφές πάλης που επιλέγουν, αν θα απεργούν ή όχι, είναι αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης των εργαζομένων. Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα με τη στάση, τη γνώμη και τη δράση τους να καθορίζουν αυτοί τον τρόπο λειτουργίας, τη δράση, τον προσανατολισμό του σωματείου και να διορθώνουν ό,τι στραβό υπάρχει.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους με ενότητα και αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε να βάλει χέρι στα σωματεία η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εργοδοσία.

Η συγκρότηση των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία αποτελούν θεμελιώδεις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και γενικά των εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Η όποια σημερινή συνταγματική και νομοθετική κατοχύρωση της συνδικαλιστικής δράσης, της απεργίας είναι αποτέλεσμα σκληρών και αιματηρών αγώνων και σήμερα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Δεν θα παραδώσουμε τη δύναμη μας.

Οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ζητήσουμε ποτέ την άδεια της μεγαλοεργοδοσίας και των κρατικών υπαλλήλων για να δρούμε και για να απεργούμε.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Άρτα 17/7/2014

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...