Το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών χαιρετίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο σφαγείο των επιχειρήσεων Αμβροσιάδη που βρίσκεται στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσιεύτηκε στις

ο Εργατικό Κέντρο Άρτας και το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών χαιρετίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο σφαγείο των επιχειρήσεων Αμβροσιάδη που βρίσκεται στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία 2 αρχικά και στη συνέχεια 3 μέρες τη βδομάδα και ενάντια στις απολύσεις 16 συναδέλφων τους.

Μία μέρα πριν «την έξοδο από τα μνημόνια», όπως λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εργοδοσία των επιχειρήσεων Αμβροσιάδη που δραστηριοποιείται στο χώρο της πτηνοτροφίας, κάλεσε τους περίπου 35 και πλέον εργαζόμενους στο σφαγείο που λειτουργεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας να δουλεύουν 2 φορές την εβδομάδα. Αφού αρνήθηκαν η εργοδοσία προχώρησε παράνομα σε απολύσεις 16 πρωτοπόρων εργαζομένων, προσπαθώντας να τσακίσει τις αντιδράσεις.

Οι εργαζόμενοι που μάλιστα πρόσφατα προχώρησαν στην ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου απέρριψαν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό τους σωματείο και το κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών προχώρησαν σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, ενώ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού τους σωματείου την Τετάρτη 22 Αυγούστου ομόφωνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και στην περιφρούρησή της δείχνει την αποφασιστικότητά τους. Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων τις επόμενες μέρες.

Την ώρα που η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την «έξοδο από τα μνημόνια», η εργοδοσία ξεσαλώνει. Με τα εργαλεία και το θράσος που έχουν παραχωρήσει στο κεφάλαιο όλες οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι εργοδότες καλούν τους εργάτες να ζουν με ψίχουλα, με άθλιους όρους εργασίας, για όσο και με όποιο κόστος βολεύει την κερδοφορία τους, ειδικά σε κλάδους όπως στον αγροτοδιατροφικό που στο σύνολό του τα κέρδη «χτυπούν κόκκινο»!

Οι εργάτες έχουμε τη δική μας δύναμη, την ενότητά μας. Απαιτούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας Δε θα αφήσουμε αναπάντητες τις απαιτήσεις τους. Συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών οι εργάτες του Αμβροσιάδη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας να απαιτήσουν:

  • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

  • Καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

  • Υπογραφή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα 751 ευρώ.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργάτες του κλάδου και του νομού να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων στον Αμβροσιάδη.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: 22 Μάη συνέντευξη τύπου έξω από το Κέντρο Υγείας

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/1/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου...

Σωματείο Εργαζομένων DEMO: Για τη δολοφονία συναδέλφισσας

 Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων DEMO εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Υπόμνημα των εργαζομένων της πλωτής γέφυρας Λ

Σε σχετικό υπόμνημα που λάβαμε από τους υπογράφοντες υπάλληλους της Περιφερείας Ιονίων Νήσων και...