Αποβολή σπουδαστή απ’ την ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Καλαμακίου γιατί καλούσε σε οργάνωση της πάλης των σπουδαστών της σχολής.

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ  καταγγέλλει την απαράδεκτη επιβολή 3ημερης αποβολής συνάδελφου σπουδαστή στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ Καλαμακίου.

 Την Δευτέρα στις 9/12 ο διευθυντής, μετά από αίτηση του καθηγητή στο τμήμα Ηλεκτρολογίας, τιμώρησε συνάδελφο μας μέλος του επταμελούς, γιατί ενημέρωνε μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων και καλούσε σε οργάνωση της πάλης των σπουδαστών για τα οξυμένα προβλήματα της σχολής.

 Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλούσε τους σπουδαστές να διεκδικήσουν για να παρέχονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται για τα εργαστήρια , για να καλυφτούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις των καθηγητών, για δωρεάν εισιτήρια για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις και οι εργοδοτικές οργανώσεις σουλατσάρουν ελεύθερα μέσα στις σχολές, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα η παρουσία των συνδικάτων, η συνδικαλιστική δράση. Ο ίδιος διευθυντής είχε αντιμετωπίσει με αδιαφορία αντιπροσωπεία σπουδαστών που διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις σε εργαστήρια και καθηγητές πριν ένα μήνα. Θέλουν η νέα γενιά να μην έχει δικαιώματα. Να μην μάθει να παλεύει οργανωμένα. Μας θέλουν υποταγμένους στην σχολή για να μην αντιδράμε αύριο απέναντι στον εργοδότη.

 Από χτες μια σειρά ειδικότητες έχουν πάρει αποφάσεις καταδικαστικές και καλούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση για 3ημερη αποβολή. Καλούμε όλους τους σπουδαστές του ΕΠΑΣ να απαντήσουν δυναμώνοντας τις  κινητοποιήσεις τους.

 

Την οργάνωση μας φοβούνται. Με οργάνωση να απαντήσουμε.

                                  

                                                                             Η Γραμματεία Νέων

 

 

Περισσότερα

Γραμματεία Νέων : Κάλεσμα για εκδήλωση 25 Απρίλη στη 1μ.μ. στην πλατεία Πρωτομαγιάς (αμφιθέατρο) στο Πεδίον του Άρεως

«Σκλάβοι του 21ου αιώνα  ΔΕΝ θα γίνουμε! Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα!» Η Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ απευθύνει...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του Π.Α.ΜΕ για τις εξελίξεις με το ΚΕΘΕΑ

 Η γραμματεία νέων του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την  φυσική συνέπεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του...