Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν τις απολύσεις εργαζομένων και τεχνικών στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τις μειώσεις μισθών στον ALPHA

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ καταγγέλλουν τις 26 απολύσεις εργαζομένων και τεχνικών  από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ καθώς και τις μειώσεις μισθών των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, στον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον ALPHA.

          Ο όμιλος του Μίνωα Κυριακού τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη στεριά και στη θάλασσα. Είναι χαρακτηριστική και η κατάσταση στη ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου (ATHENIAN SEA CARRIERS) με την συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών να είναι χωρίς ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία,  θύματα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, με όργιο «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.

          Είναι μονόδρομος η ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που δέχονται την επίθεση της εργοδοσίας. Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος, για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που συνεχίζεται  με  τη  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών νόμων, των προηγούμενων κυβερνήσεων και με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου.

          Απαιτούμαι  την  άμεση ανάκληση των απολύσεων, υπογραφή ΣΣΕ με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι και εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

 

  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

 

3 Αυγούστου 2015

 

Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας για την έκρηξη στη Motor Oil ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν συνδικάτα έξω από το υπ.Εργασίας για την έκρηξη στη Motor Oil....

Φωτογραφίες από τη συνάντηση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με τους επικεφαλής των Κλαδικών Οργανώσεων και των Περιφερειακών της Γραφείων στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκονται δεκάδες συνδικαλιστές από μια σειρά χώρες όλου του κόσμου, συμμετέχοντας στις εργασίες...

Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε χτες 17 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Στη συνεδρίαση οι δυνάμεις της...