Τα Ναυτεργατικά Σωματεία καλούν στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στις 24 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 ΠΕΜΠΤΗ  24 ΑΠΡΙΛΗ  στις 10.30 π.μ  στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21)

 

Συνάδελφοι ναυτεργάτες,

Οι εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσουν βήμα στην προσπάθεια ανασύνταξης, για ένα ισχυρό εργατικό κίνημα απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 στο Σικάγο και οι ανεπανάληπτες θυσίες του εργατικού κινήματος, για 8ωρο, Ασφάλιση, Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα στην Υγεία, στην Παιδεία, το δικαίωμα στην απεργία, κατακτήθηκαν με σκληρούς, πολλές φορές αιματηρούς αγώνες.

Χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας κρεμάστηκαν, εκτελέστηκαν, φυλακίστηκαν, για να κατακτηθούν αυτά τα δικαιώματα.

Σταθμοί για το εργατικό κίνημα στη χώρα μας, είναι ο Μάης του ’36, οι 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944 από τους γερμανοφασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Οι ναυτεργάτες ήταν στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων.

Μέσα στην καρδιά του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, η Ομοσπονδία Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων (ΟΕΝΟ),  κατέκτησε το 1943 την υπογραφή της πρώτης Συλλογικής τους Σύμβασης, που έγινε ο ν.3276/1944.

Σήμερα, 71 χρόνια μετά, κυβέρνηση – εφοπλιστές – ΕΕ, ξηλώνουν τις ΣΣΕ, καταργούν θεμελιακά εργασιακά δικαιώματα, ενώ με την «πατέντα» του «πλοίου ασφαλείας» καταργείται στην πράξη και το δικαίωμα στην απεργία!

Η παλικαρίσια στάση παλαιότερων και νεότερων ναυτεργατών, εργαζομένων, συνιστά ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι οι αντίπαλοι, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του, είναι αδίσταχτοι, αλλά δεν είναι παντοδύναμοι.

 

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

 

         Αυταπατώνται ότι μπορούν να εμποδίσουν ή και να σταματήσουν τους αγώνες, την ταξική πάλη. Βάζουν μπροστά στο λαό την υποταγή στους αντεργατικούς νόμους τους, ότι ψηφίζεται δηλαδή στο ελληνικό Κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο.

Νόμος για το κεφάλαιο είναι να υπάρχουν άνεργοι, εξαθλιωμένοι, άνθρωποι του μόχθου που δεν μπορούν να έχουν υπηρεσίες Υγείας, δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Είναι να καρπώνεται η αστική τάξη τον πλούτο που παράγει ο λαός.

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ

Συνεργοί στο χτύπημα των ναυτεργατών αποτελούν και οι εντολοδόχοι των εφοπλιστών στην ΠΝΟ που συναγωνίζονται μεταξύ τους σε τεχνάσματα και ατιμίες.

Είναι μύθος ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, επιδιώκουν την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, για να αυξήσουν την κερδοφορία των εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων. 

Συγκυβέρνηση – Εφοπλιστές –  Ευρωπαϊκή Ένωση μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, μας στερούν το δικαίωμα στο επίδομα, στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

 

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

 

Τα μέτρα που πέρασαν να μην νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των εργαζομένων.

           Για να προχωρήσει ο τροχός της Ιστορίας μπροστά, «κινητήρια δύναμη της προόδου, είναι η ταξική πάλη». Υπάρχει λύση: Ο εργαζόμενος λαός στην εξουσία, ο πλούτος που παράγουμε να υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

  

Πειραιάς 15 Απρίλη 2014

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...