Σ.Ε.Α.ΑΝ.: Η εταιρεία Παπαστράτος – Philip Morris επιμένει στην απόλυση εργαζόμενου με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

 Η εταιρεία Παπαστράτος –PhilipMorris επιμένει στην απόλυση εργαζόμενου με ΣΚΠ, υψηλής επιστημονικής ειδίκευσης.

Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και υπουργείου.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ, ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.

 

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων συμμετείχε και στήριξε τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκέμβρη στο εργοστάσιο της πολυεθνικής εταιρείας καπνού Παπαστράτος – PhilipMorris στον Ασπρόπυργο, ενάντια στην άδικη απόλυση συναδέλφου που πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ).

 Η εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας που συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία των φορέων της κινητοποίησης, αφού πούλησαν κοινωνική ευαισθησία και συμπάθεια, προσπάθησαν να συγκαλύψουν την πραγματική αιτία της απόλυσης και να δικαιολογήσουν την απόφαση της εταιρείας. Προφασίστηκαν πως όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση, δε γνώριζε την πάθηση του συναδέλφου! Ισχυρίζεται ακόμα πως η απόλυση γίνεται για λόγους απόδοσης! ΑΙΣΧΟΣ!!!

 Όπως αποδείχτηκε στην τριμερή, στην επιθεώρηση εργασίας και στο υπουργείο, όχι μόνο ήξεραν για την πάθηση του συναδέλφου, αλλά και η ίδια η στάση της εταιρείας άλλαξε μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Άλλωστε, η απόλυση κοινοποιήθηκε ακριβώς την επομένη μέρα από την είσπραξη της αποζημίωσης που δικαιούταν ο συνάδελφος για την νοσηλεία του, με βάση το ασφαλιστικό συμβόλαιο που έχει συνάψει η εταιρία Παπαστράτος για τους εργαζόμενούς της, με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

Η εταιρεία ξεπερνώντας κάθε όριο επικαλέστηκε ότι ο συνάδελφος ήταν ανεπαρκής. Χαρακτηρισμός άκρως συκοφαντικός όταν πρόκειται για επιστήμονα με υψηλή ειδίκευση, που επιλέχτηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους, με τα μοντέλα αξιολόγησης της ίδιας της εταιρείας.

Αυτοί οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί δεν έχουν τεκμηριωθεί με κανένα άλλο στοιχείο, όπως σύσταση από τον προϊστάμενο, παρατήρηση, επίπληξη κλπ. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώθηκε και στις τριμερείς που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα.

 Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μάζα του κέρδους που βγάζουν από κάθε εργαζόμενο και τίποτα άλλο.

 Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην άδικη απόλυση εργαζομένου χρονίως πάσχοντα.

Συντονίζουμε τα βήματα μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί τον τελευταίο λόγο τον έχουν το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και ο αγώνας των εργαζόμενων κι ακόμα δεν τον έχουν πει.

 

Η απόλυση πρέπει να παρθεί πίσω!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να το καταφέρουμε!

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑμΕΑ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

 

Η Γραμματεία χρονίως πασχόντων της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...