Σύσκεψη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

& ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑ

ΤΗΛ : 2104110148 – 2104129496 FAX : 2104178307

 

30 Απρίλη 2015

 

ΠΡΟΣ : Σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας «ΣΕΝΕ»

Σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ»

Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά

Σωματείο εργ/νων Ναυπηγείων Αυλίδας

Εργοστασιακό Σωματείο Ναυπηγείων Σύρου

Ένωση Υφαλοχ/τών ματσακ/τών αμμ/τών καθαριστών Σύρου

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Σας Καλούμε την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΗ 7 μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

(Δημ. Ομ. Σκυλίτση 19 Πειραιάς 4ος όροφος)

σε σύσκεψη με θέματα:

– Τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στην Ν/Βιομηχανία

– Το μέλλον και η προοπτική της Ν/Βιομηχανίας της χώρας μας

Συνάδελφοι

Τα προβλήματα στον Κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας παραμένουν τεράστια . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κινείται στην ίδια ακριβώς γραμμή με όλες της προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην γραμμή της συρρίκνωσης της Ν/Βιομηχανίας και της πώλησης των λιμενικών υποδομών σε μονοπωλιακούς ομίλους. Παράλληλα το παίζει Πόντιος Πιλάτος σε ότι αφορά τους χιλιάδες απλήρωτους του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ζουν στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια για τις πληρωμές τους και ιδίως για το μέλλον . Η εταιρεία τους οφείλει από 6 έως 8 μήνες δεδουλευμένα, ενώ από τον Ιούνιο και μετά κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχοντας υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους , μένοντας απλήρωτοι για το διάστημα πριν την ανάληψη των Ναυπηγείων από το Π.Ν. , βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο , αφού το πρόγραμμα των υποβρυχίων τελειώνει .

Η ανεργία στη Ν/ ΖΩΝΗ παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη , ενώ και η απουσία Τ.Σ.Σ.Ε. , διαμορφώνει περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας .

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία της Σύρου είναι κι αυτοί απλήρωτοι για μήνες, με την εργοδοσία να μην εγγυάται την αποπληρωμή τους, ενώ η ανησυχία για το μέλλον τους είναι διάχυτη.

Τα προβλήματά μας και οι ανάγκες μας είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπουν να κρατήσουμε στάση αναμονής . Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παρέχουμε ανοχή στις πολιτικές που καταδικάζουν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση , εμάς και τις οικογένειές μας .

Το ίδιο το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας κρέμεται σε μια κλωστή . Ο κλάδος μας , κλάδος στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τις ανάγκες της χώρας , κινδυνεύει, από τις πολιτικές που χρόνια εφαρμόζονται από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, στα πλαίσια των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εξαφανιστεί .

Αποτελεί άμεση ανάγκη να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση όλων των δυνάμεων στη Ναυπηγική Βιομηχανία σε ενιαία βάση , με γνώμονα τα κοινά συμφέροντα .

Καλούμε σε σύσκεψη τα Σωματεία του Κλάδου και τους εργαζόμενους γενικότερα , για την ανάληψη πρωτοβουλιών και προγραμματισμό δράσης άμεσα , για όλα τα καυτά ζητήματα που μας ταλανίζουν .

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

  • Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά και Σύρου.

  • ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

  • Καταβολή τώρα σε όλους τους εργαζόμενους της Ν/Βιομηχανίας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1000 Ευρώ.

  • Να ακυρωθούν οι συμφωνίες με την Κίνα και την Κορέα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί τα καράβια τους σε Κινέζικα και Κορεάτικα Ναυπηγεία.

  • Να Περάσουν τώρα σε Κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία,( ακύρωση του καταστροφικού για την Ναυπηγική Βιομηχανία Νομού 3885, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους) και μαζί με την Ν/ ΖΩΝΗ να λειτουργήσουν κάτω από 100% ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία .

  • Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος).

  • Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της Χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα – πολεμικό ναυτικό – θαλάσσιες μεταφορές κ.τ.λ. ) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κ.τ.λ.) με την Ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας μας , κάτι που θα εξασφαλίζει μόνιμα και σταθερά δουλειά για όλους μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...