Σύσκεψη του ΕΚ Άρτας για την Συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 8:30 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, νέοι και νέες

“Κανένας μόνος του”

Το προπαγανδιστικό παιχνίδι (δημοψήφισμα) της συγκυβέρνησης που σκοπό είχε την συναίνεση του λάου στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται τελείωσε. Τα προβλήματα του λαού όμως έμειναν και συνεχώς οξύνονται.

Οι επιχειρήσεις αξιοποιώντας το κλίμα φόβου κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων. Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανακοινώνουν στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες, εκ περιτροπής εργασία, τους αφήνουν απλήρωτους, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα, μεγαλώνει η τρομοκρατία. Τεράστια είναι τα προβλήματα από την μη καταβολή στο ακέραιο των μισθών, των επιδομάτων και των συντάξεων.

Τα λαϊκά στρώματα που ψήφισαν “είτε το ναι, είτε το όχι”, δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και πρέπει να συνεχίσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, μέσα από την οργανωμένη πάλη, να πάνε κόντρα στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική – λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο αυτό την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 8:30 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου καλούμε ανοιχτή σύσκεψη για να συγκροτήσουμε επιτροπή αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση, κάτω από το βάρος των δυσκολιών. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές κ.α., να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης σε συνανθρώπους μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα:

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...