Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών στο Παρίσι και του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/06 η σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών στο Παρίσι μαζί με το ΠΑΜΕ, με θέμα “Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος”.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν Γάλλοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές καθώς και Έλληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στο Παρίσι. Έγινε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και γύρω από τα συμπεράσματα, τις θέσεις, τις διεκδικήσεις, την αγωνιστική στάση του ΠΑΜΕ και την πρόταση του για το δυνάμωμα των συνδικάτων και την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Αναδείχτηκε πως η αποτελεσματική γραμμή πάλης των συνδικάτων είναι η απόρριψη των ψευτοδιλημμάτων, της επιλογής μεταξύ του μνημονίου των δανειστών ή του μνημονίου της Ελληνικής Κυβέρνησης και η ανάγκη για συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική του κεφαλαίου που εκφράζει τόσο η συγκυβέρνηση όσο και η ΕΕ. Η διαμόρφωση αιτημάτων και διεκδικήσεων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και η άμεση διεκδίκηση της ανάκτησης των απωλειών. Στα πλαίσια αυτά αναδείχτηκαν και τα αυξημένα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας ως ταξικό κίνημα σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Προϋπόθεση αυτού είναι η αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και της διεθνούς αλληλεγγύης.

 

Γραμματεία Διεθνών

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών του Μεξικό

Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών του Μεξικό Οι εκπαιδευτικοί του Μεξικού δίνουν από την...

Μήνυμα του ΠΑΜΕ προς το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βιετνάμ (VGCL)

Αγαπητοί σύντροφοι, Το ΠΑΜΕ, εκ μέρους των συνδικάτων της Ελλάδας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην...

Αλληλεγγύη στη Γενική Απεργία στην Πορτογαλία στις 3 Ιούνη

Το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη...