Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών στο Παρίσι και του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/06 η σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών στο Παρίσι μαζί με το ΠΑΜΕ, με θέμα “Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος”.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν Γάλλοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές καθώς και Έλληνες που εργάζονται και σπουδάζουν στο Παρίσι. Έγινε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και γύρω από τα συμπεράσματα, τις θέσεις, τις διεκδικήσεις, την αγωνιστική στάση του ΠΑΜΕ και την πρόταση του για το δυνάμωμα των συνδικάτων και την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Αναδείχτηκε πως η αποτελεσματική γραμμή πάλης των συνδικάτων είναι η απόρριψη των ψευτοδιλημμάτων, της επιλογής μεταξύ του μνημονίου των δανειστών ή του μνημονίου της Ελληνικής Κυβέρνησης και η ανάγκη για συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική του κεφαλαίου που εκφράζει τόσο η συγκυβέρνηση όσο και η ΕΕ. Η διαμόρφωση αιτημάτων και διεκδικήσεων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και η άμεση διεκδίκηση της ανάκτησης των απωλειών. Στα πλαίσια αυτά αναδείχτηκαν και τα αυξημένα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας ως ταξικό κίνημα σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Προϋπόθεση αυτού είναι η αποδυνάμωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων και της διεθνούς αλληλεγγύης.

 

Γραμματεία Διεθνών

Περισσότερα

Μήνυμα αλληλεγγύης της ΠΕΟ στην απεργία που πραγματοποιείται στις 17 Απριλίου από το ΠΑΜΕ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΠΕΟ) εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ και...

Μήνυμα ΠΕΟ με την ευκαιρία της 25ης επετείου από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Προς Γραμματεία ΠΑΜΕ Αγαπητοί σύντροφοι Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ μεταφέρω προς όλα τα...

Ψήφισμα ενάντια στη δίωξη του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας

 Να παύσει η δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Nord CGT, Γαλλίας  Αγωνιζόμαστε για ειρήνη...