Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας: Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη !

Δημοσιεύτηκε στις

 

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία- Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να ενώσει τη φωνή του με Σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων-αγροτών-γυναικών-σπουδαστών και να καλέσει όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη 21/2, στις 6:30μ.μ. στην Ομόνοια, και στην πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στη νόμιμη «κλοπή» της δουλειάς του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση.

Το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που υπερθεματίζουν, των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών που στηρίζουν, των εγχώριων εργοδοτικών οργανώσεων που συγχαίρουν και των ελληνικών και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ακονίζουν τα νύχια τους σαν τα κοράκια, οξύνουν την πολιτική στοχοποίησης της λαϊκής περιουσίας για να απαλλάξουν τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια και για να αυξήσουν την εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Επιδιώκουν όπως λένε, να «αλλάξουν την κουλτούρα πληρωμών του Έλληνα!!»… Θέλουν να μας αναγκάσουν, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της κατάσχεσης, να μην ικανοποιούμε στοιχειώδεις ανάγκες μας για να πληρώνουμε κατά προτεραιότητα τις οφειλές μας. Θέλουν να πάρουν με λίγα λόγια από όσους έχουν ό,τι έχουν…

Αρκεί να αναφέρουμε ότι τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αναβίωση του «ιδιώνυμου» για κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη και προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δις ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και ότι στόχος τους είναι τάχα οι «μεγαλοοφειλέτες». Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι “υγιείς” επιχειρηματίες που στηρίζουν τη “δίκαιη” ανάπτυξη, είναι αυτοί που κάθε φορά τοΥς χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις.  

Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει.

Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή!

Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Μακραίνει η λίστα των εργατικών “ατυχημάτων” στα εργασιακά κάτεργα

 Άλλος ένας συνάδελφός μας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από “ατύχημα”...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Συνάδελφοι συναδέλφισσες. Κάτω από την πίεση του συνδικάτου, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο...