Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής : Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 17:00 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται σε συνεργασία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να βάλει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων. Επιχειρούν να χτυπήσουν συνολικά το εργατικό κίνημα προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Γνωρίζουν καλά ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται θα γίνει στο έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, θα είναι ένας κόφτης διαρκείας για το λαό, νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων θα συνοδεύσει την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών.

Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, ετοιμάζονται να βάλουν τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο, με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Γνωρίζουμε ότι πάντα τα αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή πάνε χέρι – χέρι.

Εξάλλου με την απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη για την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων η κυβέρνηση επιχείρησε και εξακολουθεί να προσπαθεί να διαιρεθούμε και να φαγωθούμε μεταξύ τους. Ακόμη χειρότερα προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση καθώς έρχεται να τιμωρήσει όποιον ακολουθεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων και θέλει να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα. Οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι συνολικά στο δημόσιο, δώσαμε μαζικά και αποφασιστικά την μάχη απέναντι στις πιέσεις που ασκήθηκαν, την διασπορά ψεμάτων και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργήθηκε.

 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των Σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Παλεύουμε για ένα κίνημα μαζικό, με σωματεία ζωντανά που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους.

Προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Παίρνουμε μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας Συνδικάτων και συνδικαλιστών την Πέμπτη 12 Οκτώβρη και ώρα 17:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ: Για το χτύπημα των δυνάμεων καταστολής σε βάρος υγειονομικών και ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ καταγγέλλει το χτύπημα των δυνάμεων καταστολής με χημικά...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Η απάντησή στην κινητοποίηση και τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ ήταν η τρομοκρατία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την καταστολή και τον αυταρχισμό, με χημικά καιγκλομπ, με...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Ομίλου METRO – MY MARKET: 23 Οκτώβρη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/10/25 ΣΤΙΣ 11:00 ΚΥΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(Εθναρχου Μακαρίου 1). Συναδέλφισσα,...