Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων : Όλοι στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συναδέλφισσες / οι

 Τα τελευταία χρόνια έχει καταργηθεί από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις η δυνατότητα διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αποτέλεσμα εκτός των άλλων πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι να εργάζονται με μισθούς που υπολογίζονται το μήνα στα 349,53 ευρώ δηλαδή κάτω και από το απαράδεκτο επίδομα ανεργίας.

Το 1/3 των εργαζομένων της χώρας μας εργάζονται με τις λεγόμενες ευέλικτες μορφές εργασίας (ωρομίσθιοι, part time, μερικές μέρες ή ώρες την βδομάδα, μπλοκάκι κλπ) κανονική εργασιακή ζούγκλα.

Οι νέοι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι παλιοί τείνουν να την λησμονήσουν. Η υπογραφή ΣΣΕ σε κλαδικό, ομοιοεπαγγελματικό και επιχειρησιακό επίπεδο μπορούν να βελτιώσουν τη θέση των εργαζομένων, θα ανακτούν απώλειες, θα επιβάλλουν όρους καλύτερων συνθηκών εργασίας κλπ γι’ αυτό πρέπει να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα για τους εργαζόμενους.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για :

– Μόνιμη σταθερή δουλειά με ΣΣΕ, 7ωρο-5ήμερο -35 ωρο

– Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και επαναφορά του κατώτερου μισθού και μεροκάματου στα 751 & στα 33,57 ευρώ αντίστοιχα.

– Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που τσακίζουν τις ΣΣΕ. Να υπάρχει καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ και να εφαρμοστεί η μετενέργεια.

– Επαναφορά στο Δημόσιο στους προ κρίσης μισθούς και του 13ου και 14ου.

– Απαγόρευση πλειστηριασμών για Εργατική – Λαική οικογένεια.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

σας καλούμε να πάρετε μέρος στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 20/3/2018 στις 6,30 μμ στην Ομόνοια.

 

 

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...