Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης : Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, συμπαραστέκεται στους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας που, μετά την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, προχωρούν σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις αντιδρώντας στα πολλά, παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και γενικότερα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους για να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους. Το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά τους μειώνεται κι άλλο, λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού για το σύνολο σχεδόν των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που διαμορφώνει η «ελεύθερη» καπιταλιστική αγορά, του υπερδιογκωμένου κόστους παραγωγής για να έχουν υπέρογκα κέρδη οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια που εφοδιάζουν με μέσα και εφόδια, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες που δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουν. Τις δραματικές μειώσεις στο γάλα, τις αυξήσεις επί πλέον 2% στις ασφαλιστικές τους εισφορές κ.λ.π. Ταυτόχρονα, προβάλουν την ανάγκη για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Έχει γίνει γνωστό πλέον ότι οι συνεχιζόμενες μέχρι τώρα πολιτικές στον αγροτικό τομέα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτές τις πολιτικές υπηρετείται και υλοποιείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με συνέπεια παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80%των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι.

 

Η κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με χίλια ψέματα και μύριες υποσχέσεις, με επιλεκτικά «μαγειρέματα» αριθμών και ποσοστών προσπαθεί «να κάνει το μαύρο άσπρο» σε ότι αφορά την κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Ήδη έχει ξεκινήσει η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

 

Συμπορευόμαστε με την αγωνιζόμενη Αγροτιά και τα δίκαια αιτήματά της.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές

κινητοποιήσεις.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ¨AGROTIKA¨.

 

 

Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...