Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Δήμου Πρέβεζας : Όλοι στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στα Γιάννενα.

Δημοσιεύτηκε στις

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κρατώντας… «δίκαιη ανάπτυξη»

Συνάδελφοι,

Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φιέστα εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης του λαού της Ηπείρου που τη βαφτίζει “Αναπτυξιακό Συνέδριο” για την Ήπειρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιταχύνει την αντιλαϊκή επέλαση στα ερείπια των δικαιωμάτων μας. Οι εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, στην υπηρεσία των οποίων είναι ταγμένη η κυβέρνηση, επιδιώκουν την ταχεία εφαρμογή των «εκκρεμοτήτων» της «3ης  αξιολόγησης», τη διευθέτηση της διαχείρισης του κρατικού χρέους και τη νέα ενίσχυση των εγχώριων τραπεζικών ομίλων. Η αντιλαϊκή «ατζέντα» περιλαμβάνει τα 115 «προαπαιτούμενα» της αξιολόγησης, την τελική διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, την «αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών» (προνοιακά & κοινωνικά επιδόματα), το συμφωνημένο νέο χτύπημα στα Εργασιακά με επίθεση στα ταξικά συνδικάτα και στο δικαίωμα της απεργίας, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών για «κόκκινα» δάνεια, την πλήρη «απελευθέρωση» στην αγορά Ενέργειας, την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με βασικό εργαλείο την αντιδραστική «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων κ.ά.

Για ποιον” θα είναι η “ανάπτυξη” που μιλάνε; Το απαντά η σύνθεση του Συνεδρίου. Παρόντες θα είναι μεγαλοεπιχειρηματίες που πήραν ζεστό χρήμα από προγράμματα και νόμους, τοπικοί παράγοντες που βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση και άλλοι φορείς που ελπίζουν να ωφεληθούν με κάποιο ψίχουλο από το μεγάλο φαγοπότι που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι “οχτροί”, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι άλλοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ, επειδή δεν έχουν άλλα “δώρα”, θα μας φέρουν το παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης”. Θέλουν να κοροϊδέψουν πρώτα απ’ όλα τους εργάτες και τους υπάλληλους της Ηπείρου, να πιστέψουν πως είναι … “φίλοι” τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’ αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

Όμως αλήθεια τι συμφέρον έχουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους μεγάλους ομίλους να γιγαντώνονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους; Τι κέρδισαν οι εργάτες του Νιτσιάκου από τον τριπλασιασμό της παραγωγής τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης; Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ και οι μικροί κτηνοτρόφοι που μειώθηκε 7 λεπτά το κιλό η τιμή στο γάλα, από την αύξηση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες κατά 40%;

Μας λέει η κυβέρνηση ότι η Ήπειρος βγαίνει από την απομόνωση με τους οδικούς άξονες ΙΟΝΙΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο λαός δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους δρόμους με τα πανάκριβα διόδια (75 ευρώ πήγαινε – έλα Γιάννενα – Αθήνα). Η αλήθεια είναι ότι η ΤΕΡΝΑ έβαλε μόνο το 16,5% δικά τους κεφάλαια για την κατασκευή  του δρόμου και θα τον εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 30 χρόνια.Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδόμοι δούλεψαν με εξευτελιστικά μεροκάματα ήλιο με ήλιο.

Μιλάνε για το θαύμα του Τουρισμού. Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το θαύμα αυτό σημαίνει 15% μειώσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτη μαθητεία. Σημαίνει καταπατήσεις ακτών και δασών από τους καπιταλιστές.

Παραμυθιάζουν το λαό ότι προσδοκάμε μεγάλα οφέλη από της εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή μας. Πετρέλαιο μπορεί να βρεθεί. Όμως αυτό θα είναι για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι για το λαό. Επιπλέον δε μπορεί να μη σκεφτούμε ότι αυτοί οι ενεργειακοί κολοσσοί φέρνουν μαζί τους την ενίσχυση της Στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ που λειτουργούν σαν ομπρέλα προστασίας των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους. Ότι οι δρόμοι του πετρελαίου είναι όλοι τους στρωμένοι με το αίμα των λαών.

Η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, μόνη απάντηση στην απάτη της «δίκαιης» ανάπτυξης.

Προετοιμαζόμαστε, βάζουμε στον αγώνα και νέες δυνάμεις χωρίς καμιά καθυστέρηση, δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση – Ε.Ε. στους περιβόητους θεσμούς, στη μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματά της και τους ανθρώπους τους στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά με την απαίτηση να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο επίκεντρο η κάλυψη των δικών μας, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Παλεύουμε για :

 

  • Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
  • Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.
  • Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, ενάντια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές στοχεύσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενάντια στις απολύσεις, για κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών, ενάντια στην τιμωρητική λογική κυβέρνησης και κομμάτων, που ψηφίζουν στηρίζουν την αντεργατική πολιτική.

 

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη στις 18:30 στα Γιάννενα. Αναχώρηση λεωφορείων στις 4 το απόγευμα από το παλιό ΚΤΕΛ στην Πρέβεζα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...