Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς – Κλιμάκωση του αγώνα μας. Απαντάμε με απεργία στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για :

  • ¨Ανάπτυξη¨ κλείνοντας το μάτι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Έχουν μπουκώσει τα μονοπώλια με ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις που προέρχονται από τη συνεχή αύξηση της φορολογίας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τις μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις και παροχών στην υγεία, την παιδεία κά.

  • ¨Εξοδο από τα μνημόνια¨ που ένα πράγμα μόνο σημαίνει για όλους εμάς, την παραμονή των μισθών πείνας, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και όλων των αργιών, την απλήρωτη εργασία.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις εκκρεμότητες της απέναντι στο κεφάλαιο με το κτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και όσων διαμαρτύρονται και με περαιτέρω μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και καταστολής.

Αυτό είναι το έδαφος για την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο να συζητάμε εμείς οι εργαζόμενοι, να διεκδικούμε, να αποσπούμε κατακτήσεις, με ένα νέο απεργοκτόνο νόμο, με στόχο να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα και να παραδοθούμε αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα τους αφήσουμε.

Κλιμακώνουμε την αγωνιστική δράση μας καθημερινά

Απαντάμε με απεργία την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή ο απεργοκτόνος νόμος.

 

Δίνουμε τη μάχη να γίνει υπόθεση της καθημερινής πάλης στους τόπους δουλειάς, να ανοίξει οργανωμένα πλατιά συζήτηση με τους συναδέλφους μας πάνω στο περιεχόμενο που βάζουμε για διεκδίκηση τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που πήραμε απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση.

Δίνουμε τη μάχη για να φωτίσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να ζει η εργατική τάξη με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα στη δουλειά και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.

Σε αυτή τη μάχη κάνουμε στην άκρη τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση και είναι οι ίδιες δυνάμεις που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που έγινε στις 14 Δεκέμβρη, είναι οι δυνάμεις που εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα. Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι ¨όλοι μαζί¨ είναι το χέρι και το μάτι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα.

 

Απεργούμε και διεκδικούμε:

-Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. – Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.– Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.– Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις. – Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. – Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου: O αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία μας αφορά όλους!

O αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία μας αφορά όλους! Λέμε όχι επί στα...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Στηρίζουμε την κινητοποίηση την Τρίτη 19/3 19:00 Πλατεία Πηγάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στηρίζει και καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνουν...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote – Evalue Ν. Αττικής: Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο δυνατά. Στις 17/04 νεκρώνουμε κάθε κτήριο, κάθε έργο

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΜΑ & ΦΩΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΑ...