Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνας – Καισαριανή – Παγκρατίου : Με τους αγώνες τιμάμε τους ηρωικούς νεκρούς του σκοπευτηρίου

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ

ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» χαιρετίζει την κατάκτηση της παραχώρησης του ιερού χώρου του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής.

Παραχώρηση που φέρει την υπογραφή σκληρών και επίπονων αγώνων του Καισαριανιώτικου λαού, των Δημοτικών αρχών, που με πρωτεργάτη τον κομμουνιστή δήμαρχο Παναγιώτη Μακρή και με την αποφασιστική του παρέμβαση αλλά και συμπαραστάτη του το λαό της Καισαριανής και το κίνημα το 1983, άνοιξε το δρόμο της λαϊκής καταπάτησης του χώρου του Σκοπευτηρίου, που μέχρι τότε ήταν άβατο της Σκοπευτικής. Με τη δράση του αυτή δημιούργησε καλύτερες συνθήκες διεκδίκησης, δημιουργώντας παράλληλα με την κίνησή του αυτή φυσικό τείχος για κάθε επίδοξο καταπατητή του χώρου, καθώς ένα χρόνο μετά την κατάληψη, το 1984ανακηρύσσεται ο χώρος Ιστορικός – Μνημειακός από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Σωματείο μας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου “ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ”, που φέρει το όνομα της μεγάλης κομμουνίστριας παιδαγωγού Ρόζας Ιμβριώτη, που ίδρυσε το πρώτο Ειδικό Σχολείο στην Ελλάδα και βρίσκεται μέσα στο χώρο που τώρα παραχωρείται, είναι φορτισμένος μ΄ ένα μεγαλύτερο χρέος απέναντι αυτόν. Να διδάξει την ιστορική αλήθεια που επιμελώς κρύβεται ή παραχαράσσεται.

Ο Σύλλογός μας όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας, για να φύγει η Σκοπευτική από τον ιερό αυτό χώρο.

Μετά την κατάκτηση της παραχώρησης και ως Σύλλογος αλλά και ως εκπαιδευτικοί έχουμε μεγαλύτερο χρέος να διδάξουμε την αιματοβαμμένη ηρωική ιστορία αυτού του τόπου, να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά στάσεις, αξίες αλλά και πρότυπα ζωής σαν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, του μικρού Ανδρέα Λυκουρίνου και όλων των άλλων πατριωτών και κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο καθ΄ όλη τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944.

Ήδη ως Σύλλογος μέχρι τώρα είχαμε πρωτοστατήσει για εκπαιδευτικές επισκέψεις στο χώρο, τόσο των σχολείων της περιοχής μας αλλά και σχολείων άλλων περιοχών της Αττικής. Το άνοιγμα δε του Μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο χώρο αυξάνει την υποχρέωσή μας για αύξηση της επισκεψιμότητας του χώρου.

Έχουμε εμείς οι Δάσκαλοι επίσης μεγάλο χρέος να αποκαλύψουμε στους μαθητές μας τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής, που είναι δημιούργημα και εργαλείο του συστήματος ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Να μην επιτρέψουμε όλοι εμείς ποτέ στη ΧΑ να μολύνει στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου.

Για να μπορέσει όμως ο Δήμος και ο Καισαριανιώτικος λαός να χαρεί τον καρπό των αγώνων του και να έχει πραγματικό νόημα η παραχώρηση αυτή, πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο ιστορικός αυτός χώρος.

Να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος, αφού με την παραχώρηση παρακάμπτονται πλέον νομιμοφανείς δικαιολογίες και εμπόδια υλοποίησης επιχορηγήσεων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων με τα απαραίτητα έργα που έχουν ανάγκη, για να μπορούν στον 21ο αιώνα και τα παιδιά της Καισαριανής να έχουν τα αυτονόητα: τα σύγχρονα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τη μόρφωση που τους αξίζει και δικαιούνται.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δικαστική διεκδίκηση, αφού ακόμα και σήμερα από το «Φάντασμα» της Σκοπευτικής σέρνονται στα δικαστήρια Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του Δήμου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα στηρίξει κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής και των μαζικών φορέων της Καισαριανής, που θα έχει στόχο την επίτευξη της ολοκληρωτικής παραχώρησης του χώρου.

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους από τα σχολεία του Συλλόγου μας (Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου) να προγραμματίσουν επισκέψεις στο χώρο (Θυσιαστήριο και Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής),

Παράλληλα απευθύνουμε κάλεσμα και προς όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ, να ενημερώσουν και να καλέσουν αντίστοιχα τα μέλη τους.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος Πετρίδης Μανώλης

 

 

 

Για να κλείνετε τις επισκέψεις σας τηλεφωνείτε: Στο Γραφείο Δημάρχου τηλ.2132010764

ή Κατημερτζής Γιώργος Πρόεδρος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παραρτήματος Καισαριανής 6944862556

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...