Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Όλοι και Όλες στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

στις 21 του Φλεβάρη, στις 6:30 το απόγευμα

 

ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Οι περίφημες αξιολογήσεις & διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους. Γίνονται για λογαριασμό των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζιτών και εφοπλιστών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πιστή στις διαταγές του κεφαλαίου και των οργανώσεων του (όπως ο ΣΕΒ), «διαπραγματεύεται» για να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες τους. Αυτός ο κύκλος των διαπραγματεύσεων, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, αφορούν ένα πράγμα: πώς θα διασφαλιστούν αλλά και θα αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Για αυτό διαλύουν τις ζωές μας. Θέλουν να περάσουν σε νέο κύκλο μέτρων που θα τσακίσει τα δικαιώματά μας. Θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο όριο, να βάλουν «χέρι» παραπέρα στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, φέρνουν και άλλες αλλαγές στο φορολογικό, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟ Η ΠΑΛΗ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Με τα νέα μέτρα, που είναι συνέχεια των προηγούμενων, θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες που θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι, εργάτες που θα δουλεύουν για να αυξάνουν τα κέρδη τους και θα ζουν με ψίχουλα. Τα ζούμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς στον κλάδο μας. Στην Εθνική, στη Eurobank, στον Όμιλο Πειραιώς και την PDS, αλλά και σε άλλες εταιρίες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η επινοικίαση συνεχώς αυξάνει. Στις εισπρακτικές εταιρείες γίνονται απολύσεις κάθε τέλος του μηνός με πρόσχημα την “κακή απόδοση”. Στα call center των τραπεζών οι υπερωρίες χτυπούν κόκκινο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθούς των 300€, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα.

Σε όλους τους χώρους λίγο πολύ επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας. Οι λεπτομέρειες αλλάζουν μόνο… Η πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο είμαστε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα. Η κλαδική ΣΣΕ που υπογράφει η ΟΤΟΕ με τους εργοδότες αφορά μόνο τους “κλασικούς τραπεζοϋπάλληλους”, και αφήνει στην άκρη τους συναδέλφους με συμβάσεις εργολαβικών, συμβασιούχους, εργαζόμενους των θυγατρικών εταιριών ή των εισπρακτικών. Μας υποχρεώνουν να ζούμε μια ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς δικαιώματα την ίδια ώρα  που παράγουμε τεράστια κέρδη για τους εργοδότες μας. Αυτή είναι η ζωή που μας επιβάλλουν.

Ο εκβιασμός των εργοδοτών και της Κυβέρνησης είναι ένα κακοπαιγμένο έργο που έχουμε δοκιμάσει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια, ιδίως μέσα στην κρίση. Μας καλούν να διαλέξουμε την «καλή» ΕΕ ή το «κακό» ΔΝΤ, λες και ένας από τους δυο θα αλλάξουν τις ζωές μας προς το καλύτερο. Λες και είναι μηχανισμοί που εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα. Γυρνάμε την πλάτη σε αυτές τις «σειρήνες».

Επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο με τη δική μας οργανωμένη απάντηση. Την Τρίτη 21/02 βγαίνουμε στον δρόμο, διαδηλώνουμε ενάντια στο μέλλον που θέλουν να επιβάλλουν. Βγάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας συμφέροντα. Δεν σταματάμε, δεν δείχνουμε εφησυχασμό. Γνωρίζουμε, «πάθαμε» και πλέον μάθαμε.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

21 του Φλεβάρη στις 6:30το απόγευμα. στην Ομόνοια

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...