Σωματείο Τροφίμων Ποτών Κ Μακεδονίας : Όλοι στην Απεργία – Όλοι στον Αγώνα

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνά σε νέο κύκλο επίθεσης. Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες. 

 Αυτά τα μέτρα, αυτές οι επιλογές των κυβερνήσεων παίρνονται για να βοηθούν τους επιχειρηματικούς ομίλους να διασφαλίσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους. 

 Ταυτόχρονα η αναβάθμιση των ΝΑΤΟΙΚΩΝ βάσεων, τα κονδύλια για το ΝΑΤΟ, τα πυρηνικά στον Άραξο, ενισχύουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σέρνουν τον λαό της χώρας μας σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μονοπάτια.

 Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται:

Φτώχεια και ανασφάλεια για εμάς, πλούτος και κέρδη για τα μονοπώλια.

 Για όσους ακόμα περιμένουν την «δίκαιη ανάπτυξη» της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης μια ματιά στο σχέδιο του προϋπολογισμού αρκεί για να κατανοηθεί το τι σημαίνει για τους εργαζόμενους: Νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα ταυτόχρονα με νέο χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

 Την ίδια στιγμή και κατά παραγγελία του κεφαλαίου επιχειρούν να βάλουν νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση στην οργάνωση και πάλη των εργαζόμενων. Στο επίκεντρο βάζουν ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στον αγώνα των εργαζόμενων το δικαίωμα στην απεργία. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

 Χρήσιμοι αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης είναι μέσα στο κίνημα οι εργοδοτικές και κυβερνητικές παρατάξεις, με πρωτοστατούντες την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που καλλιεργούν την υποταγή στο ρεαλιστικό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΛΕΠΤΟ!!! ΤΩΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

ΓΙΑ ΖΩΗ Κ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Γενική μας συνέλευση στις 9 Δεκέμβρη για να συζητήσουμε τόσο τα κοινά μας προβλήματα μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, όσο και την κοινή ρίζα που τα προκαλεί που δεν είναι άλλη από την δίψα των μεγάλων ομίλων για όλα και περισσότερα κέρδη.

 Στα πλαίσια αυτά είναι επίκαιρη όσο ποτέ η συζήτηση και πάλη για την κλαδική σύμβαση στον κλάδο. Μια σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους, που θα θέτει όρια στην ασυδοσία των εργοδοτών, σύμβαση που θα αποτελεί προστασία σε όποιον χώρο και αν δουλεύουμε, σύμβαση με όρους (μισθολογικούς – θεσμικούς) που ΘΑ ΒΑΖΕΙ STOP στον άθλιο διαχωρισμό νέων και παλιών.

 Είναι η ώρα να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην υπάρχει κανένας διαχωρισμός, μία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Είναι η ώρα να απαιτήσουμε να πάρουμε πίσω όλα αυτά που μας άρπαξαν τα χρόνια της κρίσης. Έτσι ΕΜΕΙΣ κάνουμε πράξη την πρόταση μας για ενωτικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει πνοή στο κίνημα.

Όσο δεν αντιδράμε μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για εμάς.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Την απογοήτευση και την οργή που νοιώθουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και διεκδικώντας αυτά που αξίζουμε και δικαιούμαστε, δηλαδή την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο σήμερα, από την τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας μας.

Ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, συσπειρωμένοι και γερά οργανωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλαδικό συνδικάτο φουντώνουμε τον αγώνα σε κάθε επιχείρηση ενάντια σε αυτή την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, ενάντια στις λογικές της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας

 Καλούμε όλους στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης κόντρα στην λογική του “τίποτα δε γίνεται”, “τίποτα δεν αλλάζει”, κόντρα στη λογική του “κάτι λίγο να πάρουμε και εμείς”.

Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε καλύτερα, ποιοτικότερα, με βάση την εποχή μας και τον πλούτο που παράγεται συνολικά από την εργατική τάξη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ 1ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

 

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας 29 Απρίλη

Τη Δευτέρα 29/4 στις 11.00 π.μ., ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Υπουργείο...

Ταξική Ενότητα Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή του δώρου Πάσχα

Το δώρο Πάσχα είναι κατάκτηση των εργαζομένων! Δεν είναι δώρο από τους εργοδότες , είναι...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τις Άδειες της PwC

Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της PwC εξακολουθεί να μας εκπλήσσει, δυστυχώς δυσάρεστα...