Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών: Όλοι στο Συλλαλητήριο 21 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Βρίσκονται σε εξέλιξη οι περιβόητες διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Στην ουσία η συμφωνία για την αξιολόγηση, θα σημάνει νέα επώδυνα μέτρα για το λαό, είτε άμεσης εφαρμογής, είτε μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το 2018. Επιχειρούν να «δέσουν» τους εργαζόμενους σε μόνιμα μνημόνια. Η συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση περιλαμβάνει:

Μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 7.000 ευρώ και ακόμα παρακάτω. Θα αυξηθεί δηλαδή η φορολογία για όλα τα εισοδήματα που βρίσκονται από 500 ευρώ το μήνα, με προοπτική την περαιτέρω συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος 6.000 το χρόνο. Δηλαδή την επιβολή φόρων και σε εισοδήματα της τάξης των 428 ευρώ το μήνα.

Νέες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, με την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», είτε αυτές οι μειώσεις εφαρμοστούν άμεσα, είτε σε επόμενο στάδιο.

Νέα περικοπή κρατικών κονδυλίων για τις κοινωνικές δαπάνες. Να πληρώνουμε περισσότερα για Υγεία, παιδεία κ.α.

Η αντιλαϊκή επίθεση γίνεται πάνω στο έδαφος συμφωνίας για δημοσιονομικά πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια, ακόμα και με προοπτική τη δεκαετία. Εκείνο που ουσιαστικά επιδιώκεται είναι η εξοικονόμηση πόρων που θα εξασφαλίζει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους με μείωση εργοδοτικών εισφορών, με ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, με νέες φοροαπαλλαγές.

Μόνιμη επιδίωξη της μεγαλοεργοδοσίας παραμένει το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Παραμένει δηλαδή ο στόχος για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη.

Συνάδελφοι, Η Κυβέρνηση καλλιεργεί σκόπιμα κλίμα εφησυχασμού. Εμφανίζει εικόνα διαφωνίας ανάμεσα σε Ε.Ε. και ΔΝΤ για να αποπροσανατολίσει. Αποκρύπτει το γεγονός ότι Ε.Ε., ΔΝΤ, εργοδοτικού φορείς όπως ο ΣΕΒ, και η ίδια η κυβέρνηση έχουν ήδη συμφωνήσει σε μέτρα, με σκοπό την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Κοροϊδεύουν, όταν υπόσχονται ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας, θα επωφεληθούν οι εργαζόμενοι. Τα μέτρα είναι μόνιμου χαρακτήρα. Σε αυτή την πραγματικότητα, καλούμαστε οι εργαζόμενοι, να μην συμβιβαστούμε με την μιζέρια της φτώχιας. Να μην αποδεχτούμε μοιρολατρικά την εξαθλίωση.

Επιστρέφουμε τα ψέματα, την κοροϊδία, το φόβο και τις αυταπάτες. Το σωματείο μας, με απόφαση που πάρθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 7/2/2017, μετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 21/2/2017, που καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο.

Καλούμε τους συναδέλφους, να δυναμώσουμε την αγωνιστική δράση, να δώσουμε τη μάχη να μην περάσουν τα μέτρα, αλλά και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις διεκδίκησης ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, διεύρυνσης δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 21 ΦΛΕΒΑΡΗ Ομόνοια, 6:30 μ.μ.

Συγκέντρωση του σωματείου μας, στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...