Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά & Νήσων : Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι

Δημοσιεύτηκε στις

            Εργαζόμενες, εργαζόμενες στο κάδο της Καθαριότητας, σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία, γραφεία,

Το κλαδικό Συνδικάτο καθαριστών καθαριστριών καταγγέλλει το έγκλημα στον Σαρωνικό που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Α. Ζώνη 2».

Το πλωτό σαπάκι που αρμένιζε με τις ευχές και τις άδειες αξιοπλοϊας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκάλεσε και θα συνεχίζει να προκαλεί για πολλά χρόνια σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή της εργατικής τάξης και του λαού.

Χιλιόμετρα ακτής και πυθμένα έχουν υποστεί τεράστια οικολογική καταστροφή εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας με μακρόχρονες επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα, με προβλήματα στην υγεία της εργατικής τάξης που θα είναι ορατά μετά από χρόνια ενώ θα χρειαστούν επίσης πολλά χρόνια ώστε να μπορούν και πάλι να απολαύσουμε την θάλασσα καθαρή.

Επίσης πολλοί μικροί επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και το τουρισμό, μικροί ψαράδες έπαθαν μεγάλη ζημιά.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά με τον πιο περίτρανο και ανάγλυφο τρόπο ότι στην καπιταλιστική ανάπτυξή τους δεν χωράει η υγεία, η ασφάλεια και οι ανάγκες του λαού.

Αυτοί που μας στερούν το δικαίωμα στην δουλειά, στην ζωή αφού δεκάδες εργάτες δεν γύρισαν στην οικογένειά τους, μας φορτώνουν με φτώχεια και ανεργία, μας μολύνουν και την ανάγκη μας για πρόσβαση στη θάλασσα.

Η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες, αυτοί που συνεχίζουν να υπάρχουν από τον ιδρώτα και το αίμα μας, δίνουν άδειες αξιοπλοϊας σε σαπιοκάραβα, δεν κάνουν ελέγχους για τις συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας όπως στο πλοίο που ναυάγησε υπήρχαν μόνο δύο ναυτεργάτες προσωπικό που σώθηκαν στο παραπέντε.  

Την ίδια ώρα ρημάζουν την ζωή μας με αντιλαϊκούς φόρους και χαράτσια, με κατασχέσεις, με μισθούς πείνας, με ανύπαρκτες υποδομές στην παιδεία και στην υγεία, με την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, με κίνδυνο να μην γυρνάμε σώοι και αβλαβείς στο σπίτι.

Την ίδια ώρα που μπλέκουν τον λαό μας και την χώρα σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς και ετοιμάζονται να φέρουν πυρηνικά όπλα στον Άραξο, αυτή την ίδια στιγμή η στήριξη στο κεφάλαιο και τις ανάγκες του για να ανακάμψουν τα κέρδη του και να πετύχουν τα αναπτυξιακά του σχέδια είναι προκλητική.

Προκλητικό είναι το γεγονός ότι το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του δεν αντιμετώπισε την ρύπανση και από αυτή την σκοπιά επιβεβαιώνεται ότι η προστασία του λαού από τέτοια φαινόμενα έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπρος στην κερδοφορία του κεφαλαίου και στη λογική του κόστους, του περιορισμού των δημοσίων δαπανών και του λεγόμενου «εξορθολογισμού» που πάντα αφορά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και σε όφελος αστών.

Εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο αυτής της χώρας και τον καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα δεν θα επιτρέψουμε να παίζουνε με την ασφάλεια και την ζωή μας.

Καμία επανάπαυση, καμία ανοχή !

Η προστασία του περιβάλλοντος που συνδέεται με την ζωή την δική μας, των οικογενειών  μας να γίνει υπόθεση όλων, να σημάνει ξεσηκωμός !

Η διεκδίκηση μέτρων πρόληψης, η ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, στα καράβια, η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τις πληγές που άνοιξε η ασυδοσία του κεφαλαίου με την ανοχή και συνενοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να γίνει υπόθεση κάθε εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Να βάλουμε τέρμα στις αυταπάτες !

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι κυβέρνηση υπηρέτης των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εργολάβων, παρά τα φτιασιδώματα που κάνει για να δείχνει φιλολαϊκό πρόσωπο. Τελειώνει την βρώμικη δουλειά σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Η ανάπτυξη που αναγγέλλουν θα κτιστεί πάνω στα καμένα εργατικά λαϊκά δικαιώματα με μεγαλύτερη ένταση και επιθετικότητα όπως και στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.

Καλούμε όλους και όλες τις συναδέλφους, τους συνάδελφους, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση καταδίκης που διοργανώνουν τα συνδικάτα Αθήνας και Πειραιά.

Να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό του Σαρωνικού και την αποζημίωση ΄0οσων έχουν πληγεί.

Να αντισταθούμε στα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης και να παλέψουμε για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Για το έγκλημα στον Σαρωνικό υπάρχει ένοχος

Είναι το εφοπλιστικό κεφάλαιο και η κυβέρνηση του  !

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ.

Στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) στον Πειραιά

 

 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

22.09.2017

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...