Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών : Δαιδήλωση στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης Σάββατο 24 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αυξάνονται σε μια σειρά χώρες από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι επεμβάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, για τον έλεγχο των αγωγών μεταφοράς ενέργειας. Δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια των λαών. Οι λαοί της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης και άλλων χωρών, έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ, των χωρών της Ε.Ε.

Στη χώρας μας, Κυβέρνηση και κόμματα που υποστηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, λένε ψέματα ότι έτσι εξασφαλίζεται η σταθερότητα και η ασφάλεια. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών – ΔΕΝ αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, η σημερινή και οι προηγούμενες εμπλέκουν επικίνδυνα το λαό στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που προσδοκούν κέρδη και άνοιγμα των αγορών από τη διάλυση χωρών. Η Σούδα γίνεται ορμητήριο των Αμερικάνικων βομβαρδισμών στη Συρία, το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, έχει αναβαθμιστεί σε “Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας”, στο Αιγαίο έχει καταφτάσει πλήθος πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ.

Το κόστος της συμμετοχής της χώρας μας, στο ΝΑΤΟ είναι το 2% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή είναι οι περικοπές που συμφώνησε η Κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Με τις πρωτοβουλίες που παίρνει το εργατικό κίνημα της χώρας μας, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζί με σωματεία και φορείς από τις γειτονικές χώρες, υψώνουμε πραγματικό τείχος αντίστασης στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών

Πιο συγκεκριμένα:

 

 

  • Προετοιμασία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς. Συσκέψεις, εξορμήσεις με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η  Μάη, σε δεκάδες πόλεις. Συμμετοχή συνδικαλιστών από σωματεία της Τουρκίας στις συγκεντρώσεις σε πόλεις του Ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης.
  • Διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Την Διακήρυξη υπόγραψαν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα της χώρας μας, συνδικάτα από Τουρκία, Σερβία, Ιταλία, Αυστρία, τουρκοκυπριακά συνδικάτα, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Συρίας.
  • Συναυλία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών αφιερωμένη στον αγώνα για έναν κόσμο «χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»
  • Συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
  • Κινητοποιήσεις Συνδικάτων και μαζικών φορέων στον Έβρο, ενάντια στις διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Ρουμανία.
  • Μεγάλη Παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα, στη βάση- ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε στη

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης 24 ΙΟΥΝΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1 μ.μ  πλ. Αριστοτέλους

 

Διαδηλώνουμε, αγωνιζόμαστε για:

 

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα με τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στα συμφέροντα που αιματοκυλάνε τους λαούς.

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη και η επιστροφή θα γίνει με πούλμαν.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Ολονύκτια φοιτητική διαμαρτυρία την Δευτέρα 13/5 στις 20:00 στα Προπύλαια

Το αίμα των παιδιών κηλίδα που δε σβήνει, ποτίζει το χώμα σε Ράφα-Παλαιστίνη -...

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Συνδικάτου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ....