Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών : Απάντηση στην άθλια συκοφαντία του προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιχειρησιακού Σωματείου ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις

Ήρθε σε γνώση μας, ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, με την οποία συκοφαντείται άθλια το κλαδικό σωματείο και ο αγώνας που διεξάγουμε μαζί με εργαζόμενους από το Κέντρο  Αποκατάστασης, για να ακυρωθεί η εκδικητική απόλυση συναδέλφου συνδικαλιστή.

Η ανακοίνωση αυτή είναι υπαγορευμένη από την εργοδοσία. Δεν την έγραψαν οι ίδιοι που υπογράφουν. Στην ανακοίνωση αναπαράγεται όλη η άθλια και συκοφαντική επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν οι εργοδότες σε όλους τους χώρους, με σκοπό να υποτάξουν τους εργαζόμενους.

Παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα της αθλιότητας και απαντάμε:

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΗ

: «…τα ζητήματα πρέπει να λύνονται μεταξύ μας, ¨ενδοοικογενειακά¨, χωρίς να δημιουργούνται ρήγματα…..»

 

Να κλείνονται δηλαδή τα προβλήματα στο χώρο. Να γίνει εργασιακός μεσαίωνας και να μη μάθει κανένας τίποτα για να μη διαταραχτεί η ενδοοικογενειακή γαλήνη. Το κλαδικό σωματείο με τη δράση του έχει ξεκαθαρίσει ένα πράγμα. Αυτό πού γνωρίζει καλά ο κάθε συνάδελφος. Με τους εργοδότες  ΔΕΝ ανήκουμε στην ίδια οικογένεια.

 

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:

«… κάνουμε γνωστό ότι καθοδηγητές και ¨ινστρούχτορες¨ δεν δεχόμαστε…….. »

 

Έτσι χαρακτηρίζουν οι εργοδότες τους συνδικαλιστές που δεν τα κάνουν “πλακάκια” μαζί τους, που δεν κλείνονται στα διευθυντικά γραφεία, που έχουν λόγο που παλεύουν ανοιχτά, μέσα στους χώρους δουλειάς, για το μεροκάματο του κάθε συναδέλφου.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΡΙΤΗ

«……. Καμία φασίζουσα συμπεριφορά και κανενός τραμπουκισμός δεν θα μας φοβίσουν ……»

 

Έτσι συκοφαντούν οι εργοδότες τους εργατικούς αγώνες. Οι “ευαίσθητοι” πολίτες θυμούνται τη δημοκρατία, τους νόμους και τα καταστατικά, όταν ο εργαζόμενος σηκώνει κεφάλι, όταν δεν δέχεται το τσάκισμα των δικαιωμάτων μοιρολατρικά και παλεύει συλλογικά και οργανωμένα. Βέβαια οι ίδιοι, «ευαίσθητοι», δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία της αστυνομίας στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, ενώ συναίνεσαν στη απαγόρευση εισόδου εργαζομένων και μελών του κλαδικού σωματείου στο χώρο της Συνέλευσης. Περιέργως η συμπεριφορά τους; ταυτίστηκε απόλυτα, με αυτή της εργοδοσίας.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

«…. είναι ζήτημα του Σωματείου μας και της ελεύθερης και αδέσμευτης συνδικαλιστικής και προσωπικής του καθενός μας συνείδησης….. . »

 

Οι εργοδότες όταν ζορίζονται, το “ρίχνουν” στη ατομική συνείδηση. Γιατί ξέρουν καλά ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ατομικά. Η λύση των προβλημάτων είναι υπόθεση του οργανωμένου κινήματος.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ

«…… Οι εκπρόσωποι του Κλαδικού Σωματείου, ως πολύ έμπειροι και σχεδόν ¨επαγγελματίες¨ συνδικαλιστές…… »

 

Η ίδια λάσπη…. τόσα χρόνια. Λέγοντας επαγγελματίες συνδικαλιστές, υπονοούνε ότι οι εκπρόσωποι του κλαδικού κάνουν επαγγελματικό συνδικαλισμό. Λίγο επάγγελμα, λίγο χόμπι. Η συκοφαντία αυτή, είναι ξεπερασμένη. Η μόνη δικαιολογία, που έχουν είναι ότι τους φαίνεται αδιανόητο, πως υπάρχουν συνδικαλιστές εργαζόμενοι, που με αυταπάρνηση οργώνουν τους χώρους δουλειάς, δεν αφήνουν μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που να μην το αντιπαλεύουν, όταν οι ίδιοι μέσα σε ένα μήνα δεν θυσίασαν ούτε δέκα λεπτά για να κάνουν μία παρέμβαση στην εργοδοσία, έστω και για τα “μάτια του κόσμου”.

Κύριοι, το πρόβλημα δεν είναι μια απλή αντιπαράθεση. Το πρόβλημα είναι ότι είστε ταγμένοι με το μέρος της εργοδοσίας. Η επιχειρηματολογία σας είναι παρωχημένη, έχει απορριφθεί από το σύνολο των εργαζομένων. Οι πράξεις σας είναι καταδικαστέες. Υπονομεύετε ανοιχτά τη λειτουργία του επιχειρησιακού σωματείου. Φτάσατε στο σημείο να αλλάξετε αιφνιδιαστικά την ημερομηνία της Συνέλευσης μία μέρα πριν τη διεξαγωγή της, για να προκαλέσετε σύγχυση, να υπονομεύσετε την συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν.

Η επιστολή που συντάξατε, απορρίπτεται, ως υπαγορευμένη από τα πιο σκοτεινά εργοδοτικά κέντρα συκοφάντησης των εργατικών αγώνων. ΔΕΝ ΤΗ ΓΡΑΨΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Αν θέλετε να γράψετε κάτι, ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ για τα ζητήματα της δουλειάς, που είναι και ζητήματα ολόκληρου του κλάδου. Είναι ή δεν είναι τρομοκρατική η απόλυση του συναδέλφου ? Έγινε για εκδικητικούς λόγους ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?  Κόβονται ρεπό και άδειες ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?  Αυτά περιμένει να ακούσει ο εργαζόμενος και όχι τη λασπολογία σας.

 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...