Σωματείο Εργαζομένων NEWREST CATERING: Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου 25/10 στο εστιατόριο προσωπικού

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του σωματείου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας ανεξαρτήτα από εργασιακή σχέση, είτε είναι αοριστού, είτε με σύμβαση ορισμένου χρόνου είτε από δουλεμπορικό γραφείο, να ισχυροποιήσει το σωματείο και να συμμετέχει στη γενική συνέλευση που θα έχει θέμα την επιχειρησιακή σύμβαση.

Όλοι έχουμε ακούσει για τα ρεκόρ του τουρισμού, για τις νέες πτήσεις, για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας που σκάει από τα κέρδη, όμως η πραγματικότητα για μας είναι μία: δουλειά με δόσεις αφού οι πλεινότητα των εργαζομένων είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου πολλοί από τους οποίους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εταιρείας σταμάτησαν, με αποτέλεσμα τη μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας για τους υπόλοιπους ακόμα και τώρα που όπως λέει η εταιρεία «η δουλειά έχει πέσει».

Ξέρουμε, επίσης, πως χρόνια τώρα η εταιρεία μεθοδεύει το χτύπημα των δικαιωμάτων μας με αντικατάσταση εργαζομένων αορίστου χρόνου από ορισμένου χρόνου, εργαζόμενους από δουλεμπορικά, διατηρεί δηλαδή «μενού» εργαζομένων με διαφορετικές σχέσεις εργασίας που δεν εντάσσονται στην επιχειρησιακή σύμβαση για να μας διασπάσει και τελικά να χτυπήσει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, για λογαρισμό της εταιρείας και της κάθε μεγάλης επιχείρησης δουλεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους κάνει όλα τα «χατήρια», τους δίνει φοροαπαλλαγές όσο σε εμάς εντείνεται η φοροληστεία και βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια μας, τους χαρίζει ζεστό χρήμα για επενδύσεις αφού πρώτα έχει κόψει τις συντάξεις γονιών και παππούδων μας, αφήνει τα παιδιά μας χωρίς παιδικούς σταθμούς, τσακίζει την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη.

Σ’ αυτά τα πλαίσια κινήθηκε και η περιοδεία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ «διαφημίζοντας» στους αμερικάνους επιχειρηματίες την εργασιακή ζούγκλα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εξόρυξη ορυκτού πλούτου από την οποία δε θα έχει το παραμικρό όφελος ο λαός. Η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ σηματοδοτεί την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στην περιοχή προκειμένου οι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές να έχουν μεγαλύτερο κομμάτι στη λεία των πολέμων και επεμβάσεων που προκαλούν την προσφυγιά, τη φτώχεια στους λαούς.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνει στους επιχειρηματικούς ομίλους ένα ακόμη σπουδαίο δώρο: σκοπεύει να βάλει χέρι στο δικαίωμα στην απεργία, στην οργανωτική δομή του κινήματος, στον τρόπο δηλαδή που οι εργάτες οργανώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όλα αυτά χρόνια τώρα αποτελούν απαιτήσεις του ΣΕΤΕ, του ΣΕΒ, των τραπεζιτών προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι την κερδοφορία τους χωρίς αντιδράσεις και αγώνες. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα δικαιώματα που κατακτήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι, όπως το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις, είναι αποτέλεσμα μεγάλων και μαζικών απεργιών, γενικών και κλαδικών, σκληρών ταξικών αγώνων.

Το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε να απαντήσει με ΑΠΕΡΓΙΑ όταν και όποτε κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αντίστοιχα και στο δικό μας χώρο, τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει δεν προβλέπονται από κάποιο νόμο ούτε είναι δεδομένα ούτε μας τα χάρισαν! Πχ το γεγονός ότι στην επιχειρησιακή σύμβαση απαγορεύονται οι απολύσεις ή ότι πληρώνονται τα έξοδα μετακίνησης τα παλέψαμε οργανωμένα και τα κατακτήσαμε!

Έτσι πρέπει να τα υπερασπιστούμε και να αφορούν όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ηλικίας, φύλου και φυλής!

Καλούμε όλοι οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις γραμμές του σωματείου και όλοι μαζί να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών.

 

Διεκδικούμε:

  • Να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση που να εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας με αυξήσεις στους μισθούς.

  • Κανένας ανειδίκευτος εργαζόμενος να μην παίρνει κάτω από 751 ευρώ.

  • Να καταργηθεί ο μισθολογικός διαχωρισμός στους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

  • Οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου να επαναπροσλαμβάνονται μετά από αίτησή τους και η προϋπηρεσία τους να υπολογίζεται κανονικά όσον αφορά την αποζημείωση.

  • Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, όλοι οι εργαόμενοι να είναι αορίστου καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εταιρείας.

  • Να μην επιβαρύνεται ο εργαζόμενος με τα έξοδα της μετακίνησης από και προς τη δουλειά.

  • Να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για τους εργαζόμενους.

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την οργάνωση των εργαζομένων.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...