Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – Netmed 5 Μάρτη απεργούμε μαζικά και φέρνουμε τα πάνω κάτω !

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED

 

(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)

__________________________________________

 

Με τα χέρια μας και το μυαλό μας, με την πράξη θα αλλάξουμε τη ζωή μας!

 

***ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ***

 

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Είμαστε πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο έμπειροι! Η με όλες τις ψήφους υπέρ απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης για Απεργία στις 5 Μάρτη στέλνει εκκωφαντική απάντηση, την απάντηση που επιβάλουν οι συνθήκες, την απάντηση που τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους! Ταύρος, Κολωνός, Καλλιθέα, Κάντζα, Άγιος Στέφανος… Κτήρια κλειστά, να μη δουλέψει κανείς, να δείξουμε ποιος παράγει και δικαιούται τον πλούτο. Εμείς με σύμβαση Forthnet και Nova. Εμείς οι επενοικιαζόμενοι. Εμείς οι field τεχνικοί που μεταφερθήκαμε στην Compotech. Εμείς οι εργαζόμενοι μηχανικοί. Εμείς οι πληροφορικάριοι από την Singular. Όλοι, δυνατά στο Σωματείο και στην Απεργία!


Να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου, της απογοήτευσης και των αυταπατών! Οι απολύσεις συνεχίζονται, η εργοδοσία «ξεφορτώνεται» συναδέλφους με πολλά χρόνια στην εταιρεία επειδή έχουν περισσότερα δικαιώματα. Η επίθεση στο Σωματείο κλιμακώνεται, η εργοδοσία διώκει τους πρωτοπόρους εργαζόμενους για να τρομοκρατήσει. Μας σπρώχνουν στον συμβιβασμό, στην μισή ζωή και στην μιζέρια. Μας θέλουν ξεκομμένους από το Σωματείο για να μας έχουν του χεριού τους. Για να μη βλέπουμε ότι υπάρχουν και άλλοι σαν κι εμάς, με τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα.


«Του φόβου έσπασες το νήμα, και τη μιζέρια μιας ζωής»!


Χρόνο να χάσουμε δεν έχουμε! Δεν είμαστε μόνοι – Έχουμε ο ένας τον άλλο. Στο πλευρό μας το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε πλάι πλάι με τον συνάδελφό μας, με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που περνάμε έναν Γολγοθά. Μειώσεις μισθών στην Cyta, απολύσεις, γενίκευση της επενοικιαζόμενης εργασίας, εντατικοποίηση και τρομοκρατία σε όλες τις εταιρείες. Οι εργαζόμενοι απαντάμε με ξεσηκωμό: 3 Μάρτη Απεργία στη Vodafone, 4 και 5 Μάρτη Απεργία στη Wind…5 Μάρτη Απεργία στη Forthnet!

 Δεν είναι μια ακόμα κινητοποίηση, είναι κορύφωση της σύγκρουσης των εργαζομένων με τους εργοδότες και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους. Η εργοδοσία επιστρατεύει κάθε όπλο. Από τη μια την ωμή τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης. Από την άλλη την μοιρολατρία, τον ατομικισμό και την λογική του «τίποτα δεν γίνεται». Λέει ψέματα γιατί μας φοβάται, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν αγωνιζόμασταν. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα αν μπούμε όλοι ορμητικά στον αγώνα.


Να δούμε το μέλλον μας χωρίς τη βαρβαρότητα! Δεν μας αρμόζει η αναμονή και ο συμβιβασμός. Συνδικαλιστικές διώξεις; Ανακύκλωση προσωπικού; Νέα φορολογικά βάρη; Σχέδια εξαγοράς με απολύσεις; Αναθέσεις τμημάτων σε τρίτους, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργολαβίες; Πίεση, φωνές για τους χρόνους, ατελείωτα skills, εκβιαστικές υπερωρίες, συνεχείς αξιολογήσεις; Παρανομίες στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας; Να πούμε: «Ως εδώ!» Πρέπει να παλέψουμε για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας. Για Επιχειρησιακή και Κλαδική σύμβαση. Για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση. Τώρα…


«Έφτασε η ώρα για να σηκωθείς»!


Με ψίχουλα αρνούμαστε να ζούμε! Ενόψει της Απεργίας η εργοδοσία θα επιβάλλει ρεπό ή άδειες: Να μην το δεχτούμε, δεν υπογράφουμε καμία αλλαγή. Θα μας στείλει σε άλλα κτήρια (όπως εμάς που είμαστε μέσω Icap): Να αρνηθούμε και να δηλώσουμε απεργία. Θα μοιράζει ψεύτικες ελπίδες ανοίγοντας θέσεις εργασίας για εσωτερική κάλυψη (το κάνει πάντα πριν τις κινητοποιήσεις μας..): Να μην πέσουμε στην παγίδα, μας διαλύει τη ζωή!


Οι μεγαλειώδης πορείες αρχίζουν με ένα πρώτο, καθοριστικό βήμα!


Βήμα αγώνα, οργάνωσης, αξιοπρέπειας. 4 Μάρτη μέρα εγγραφών-ενίσχυσης του Σωματείου, μέρα ξεσηκωμού σε όλα τα κτήρια.

5 Μάρτη μέρα Απεργίας, περιφρούρησης, μέρα που σταματάμε την παραγωγή και τα κέρδη τους!


ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ: όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, όλοι στην περιφρούρηση (7.00πμ κτήριο Ταύρου), όλοι στην Γ.Σ. (3.00μμ κτήριο Ταύρου) να αποφασίσουμε την κλιμάκωση!


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας -Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων – Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις.
* Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης, να προσληφθούν από τη Forthnet όλοι οι επενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για όλους τους εργαζόμενους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μισθοί και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
* Να προχωρήσει ο έλεγχος που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του Σωματείου στους χώρους εργασίας και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αντιστοιχούν στις ιδιαιτερότητες της δουλειάς μας.

 

 

Για το Δ.Σ:

  
Ο Πρόεδρος   : Κων/νος Θεοδωρόπουλος  
           Ο Γραμματέας : Κων/νος Ραουζέος           

 

 

 www.sefn.org E-mail :[email protected]

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων : Άλλος ένας εργάτης έχασε τη ζωή του

Νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα σε οικοδομή στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να χάσει...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Αττικής:  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη

 Το συνδικάτο καθαριστριών αττικής και περιχώρων  Καταγγέλλει την εταιρεία ifs ηπειρωτική για συνδικαλιστική δίωξη εις...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα

Ο λόγος για το κατ’ ευφημισμόν Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Την ώρα...