Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού : Κανένα σπίτι σε χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όσοι εργαζόμαστε σε τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες καθημερινά αντιμετωπίζουμε τους φόβους και τις αγωνίες της λαϊκής οικογένειας, όλων αυτών που τόσα χρόνια πάλεψαν για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι και τώρα οι τράπεζες απειλούν να τους το κατασχέσουν. Όλοι εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη δυσκολία των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών επαγγελματιών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στην κάλυψη των βασικών τους καθημερινών αναγκών. Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους.

Με το νέο νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της προς την Ε.Ε και το ΔΝΤ, βιάζεται να βάλει σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς των τραπεζιτών και άλλων αρπαχτικών. Πλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους με την πλήρη «απελευθέρωση» της «δευτερογενούς αγοράς» «προβληματικών» δανείων, να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds και εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών!

Αφού όλες οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ χρηματοδότησαν τις Τράπεζες με πακτωλό εκατομμυρίων με τις ανακεφαλαιοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων, αφού ξεζούμισαν τα αποθεματικά των ταμείων, τους μισθούς και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων και όλων των άλλων κλάδων, τώρα προσπαθούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των Τραπεζών μέσω της εκποίησης των κόκκινων δανείων όλου του λαού..

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

 

Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους εργαζόμενους του κλάδου όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που ζούμε στην αβεβαιότητα της «δίκαιης ανάπτυξης» και της 3ης αξιολόγησης που θα φέρει νέα πιο σκληρά μέτρα για εμάς. Οιεργαζόμενοι σε Τράπεζες και σε εταιρείες του Κλάδου να δώσουμε οργανωμένη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και των τραπεζιτών.

Το Σωματείο μας απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί κανένα λαϊκό σπίτι για τα οφέλη των τραπεζιτών! Απευθυνόμαστε στο σωματείο Χρηματοπιστωτικού, στα σωματεία μας και στις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές μας, να συσπειρωθούμε με το ΠΑΜΕ.

 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 

Δε πρέπει να περάσει ο εκβιασμός τραπεζιτών και πλειοψηφίας στην ΟΤΟΕ ότι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες θα χάσουμε δήθεν τις θέσεις εργασίας με την παραχώρηση των κατασχέσεων σε άλλες εταιρείες και με την ψηφιοποίηση της εργασίας. Δηλαδή θέλουν να κάνουν τους εργαζόμενους συνένοχους στην κατάσχεση των λαϊκών περιουσιών. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο κοινωνικός κανιβαλισμός και η λογική «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας πρέπει να μπει σε πρώτο πλάνο, οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πείρα, μπορούμε να δούμε πίσω από τα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν εργοδότες και κυβέρνηση.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

Έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε. Όλοι στον αγώνα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε Κλιμακώνουμε με απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ Με Απεργία τη Μ. Τετάρτη 1η ΜΑΗ και συγκέντρωση στις 10:30πμ στο...