Σωματείο Εργαζομένων στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ: Άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες και επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων μας

Δημοσιεύτηκε στις

Για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Παρασκευή προκειμένου η εργοδοσία να καταβάλλει μισθούς από τους 8 και πλέον που οφείλει για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πτηνοτροφεία στην Εύβοια.

Τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης η εργοδοσία αξιοποιώντας το αντεργατικό, αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή της, κάλεσε τον κρατικό μηχανισμό να προασπίσει τα συμφέροντά της. Μετά από μήνυση που έκανε η εργοδοσία και παρέμβαση εισαγγελέα, η αστυνομία κλήθηκε να ανοίξει το δρόμο για να παραδοθούν πρώτες ύλες στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Ενδεικτικό των συνθηκών εργασίας που την ίδια στιγμή επικρατούν στις επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ είναι πως ο οδηγός που παρέδωσε τις πρώτες ύλες εργάζονταν για περισσότερες από 19 ώρες κάτω από συνθήκες απόλυτης τρομοκρατίας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τη δικιά του αλλά και άλλων.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ορισμένοι συνάδελφοι εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα, είναι στη διάθεση της εργοδοσίας όλο το 24ωρο και διαμένουν μέσα στις ίδιες εγκαταστάσεις σε παραπείγματα και με άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα στην Εύβοια, ενώ η εργοδοσία αρνείται κάθε επικοινωνία με το σωματείο μας.

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...