Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής : Όλοι και όλες στο Συλλαλητήριο για την Ειδική Αγωγή 7 Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 Μετά και τη μεγάλη διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη δημόσια ειδική αγωγή – γονιών και κηδεμόνων – ατόμων με αναπηρία της Τετάρτης 30/9/2015 στο Υπουργείο Παιδείας ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούμε για την απλήρωτη δουλειά, τις απολύσεις, την εμπορευματοποίηση των κέντρων ειδικής αγωγής.

 Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, παρά την καταβολή της Α΄ δόσης από την Περιφέρεια, εξακολουθούμε να δουλεύουμε απλήρωτοι για μήνες ενώ σε κάποιους χώρους οι συνάδελφοι δουλεύουν για πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι, τη στιγμή που οι Διοικήσεις – Εργοδότες ζητούν όλο και περισσότερα, εντατικοποιούν τη δουλειά μας, μας ξεζουμίζουν. Μέσα στο καλοκαίρι αντιμετωπίσαμε πάλι απολύσεις και συρρίκνωση των χώρων, ενώ οι φιλάνθρωπες διοικήσεις των κέντρων από τον Σεπτέμβρη δε δέχονται πλέον τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τροφεία που έχουν επιβάλει. Επιπροσθέτως προχωρούν στις αλλαγές των συμβάσεων των εργαζομένων ενώ σε μια σειρά χώρους παραμένει ο κίνδυνος για νέες απολύσεις ή για καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, λόγω της μείωσης των εξυπηρετούμενων.

Οι εξελίξεις τρέχουν και δε γίνεται να τρέχουμε πίσω από αυτές. Πρέπει να δώσουμε μια μαχητική απάντηση σε όλα αυτά, να βάλουμε φρένο στον συνεχιζόμενο κατήφορο. Πρέπει να μπει φρένο στο τσάκισμα της Ειδικής Αγωγής να παλέψουμε ενιαία και αποφασιστικά για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια ειδική αγωγή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων ασθενών και εξυπηρετούμενων.

Να αφήσουμε πίσω τους «αριστερούς συνδικαλιστές» της Ομοσπονδίας που μπροστά στην απλήρωτη δουλειά και στις απολύσεις, μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία και στις αλλαγές εργασιακών σχέσεων, μπροστά στους εκβιασμούς σε γονείς και κηδεμόνες από τις διοικήσεις σιωπούν καλλιεργώντας έτσι την ηττοπάθεια και την αναμονή …

 Τέρμα πια στην αναμονή! Ξεσηκωμός τώρα! Να προετοιμαστούμε και για κλαδική αλλά και για γενική απεργία!

Στην οργάνωση των αγώνων μας βρίσκεται η δύναμή μας και η σωτηρία μας.

Αυτό είναι το μοναδικό μας όπλο για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

  •  Κατάργηση κάθε πληρωμής από τους γονείς είτε άμεση είτε έμμεση.
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τώρα με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κάλυψη όλων των Κέντρων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.

 ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

 

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής: Όλοι στην Απεργία την 1η Μάη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ...

Σωματεία Καβάλας: Ο αγώνας των συναδέλφων στα Πετρέλαια είναι αγώνας όλων μας!

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Τα σωματεία μας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο...

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας Γιώργος Βουτυράς: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ, 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ, 09:30 Κατάθεση στεφανιών στο Εργατικό Κέντρο...