Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής: 20 Μάη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

 20 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 Στις 20 του Μάη, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, συμπαρατασσόμαστε με τους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, με το ριζοσπαστικό ταξικό αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ γιατί η κατάσταση στους χώρους μας συνεχώς χειροτερεύει, με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι από 5 έως 10 μήνες, γιατί καθημερινά γίνονται απολύσεις, αλλαγές των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών, γιατί η τρομοκρατία εντείνεται, γιατί οι εξυπηρετούμενοι μένουν στο σπίτι καθώς οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Η κατάσταση αυτή θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και δεν μπορεί να αναστραφεί όσο περιμένουμε, όσο δεν οργανώνουμε τους δικούς μας αγώνες και διεκδικήσεις, όσο δεν θίγεται και δεν καταργείται η επιχειρηματική δράσης στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, την ειδική αγωγή, όσο η χώρα είναι προσδεμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιεί τη στρατηγική της.

 

Οι εξελίξεις τρέχουν και δε γίνεται να τρέχουμε πίσω από αυτές. Πρέπει να δώσουμε μια μαχητική απάντηση σε όλα αυτά, να βάλουμε φρένο στον συνεχιζόμενο κατήφορο. Πρέπει να μπει φρένο στο τσάκισμα της Ειδικής Αγωγής να παλέψουμε ενιαία και αποφασιστικά για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια ειδική αγωγή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων ασθενών και εξυπηρετούμενων.

 

Δεν μπορούμε να περιμένουμε! Να παλέψουμε για ανάκτηση όλων των απωλειών, για καλύτερους όρους ζωής των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων.Πρέπει αυτή η απεργία να ‘ναι ένα μεγάλο βήμα για την συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου και μια ηχηρή απάντηση στην νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που έρχεται.

 

Όλοι στον αγώνα! Παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα δικά μας χέρια συντονίζουμε τη δράση μας, ώστε η απεργία να έχει επιτυχία.

 

  • Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι να μη γίνει καμιά νέα απόλυση.

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις διευρυνόμενες ανάγκες που υπάρχουν. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής σύμβασης με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το ΣΕΜΙΣΕΑ. Καμία χειροτέρευση στις εργασιακές μας σχέσεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

  • Να ανοίξουν όλα τα τμήματα των κέντρων που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν (πχ ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, ΕΓΝΥΑ).

  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).

  • Όλα τα παιδιά με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν το κατάλληλο για αυτά δημόσιο δωρεάν σχολείο.

  • Όλα τα άτομα με αναπηρία να έχουν δωρεάν και δημόσια πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης, απασχόλησης, ημερήσιας φροντίδας, στέγης που θα λειτουργούν σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Συγκέντρωση 11.30 στη Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας στη Σολωμού 60, στις 12.00 στο Υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα σταματήσουμε στην κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...