Σωματείο Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. : Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς της COSCO

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ, σταθερή και μόνιμη εργασία, ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων για την ασφάλεια και την υγιεινή, μετάταξη της δουλειάς τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τις αντιδραστικές δικαστικές αποφάσεις που βγαίνουν κατά παραγγελία της εργοδοσίας, αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνονται όλοι μαζί και από κοινού τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Μπροστά στην προάσπιση της επένδυσης της πολυεθνικής “COSCO”, δεν χωρούν όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά ούτε το δικαίωμα να απεργείς και να διεκδικείς.

Γι’ αυτό και το Γενάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενίσχυσε το οπλοστάσιο της εργοδοσίας, δημιουργώντας το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί μέσω των δικαστηρίων να βγάζει παράνομες τις απεργίες τη μία μετά την άλλη, να δυναμώνει την τρομοκρατία απέναντι σε εργάτες που διεκδικούν και αγωνίζονται. Θέλουν να επιβάλουν στο λιμάνι, αλλά και σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σιγή νεκροταφείου.

Η στάση ορισμένων ΜΜΕ, που είναι γνωστά για την αμέριστη στήριξη που δίνουν σε εργοδοσία και κυβέρνηση και που επέλεξαν τη γνωστή τακτική της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, απλά επιβεβαιώνει το ρόλο τους και σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες.

Οι δικαστικές αποφάσεις θα μένουν στα χαρτιά όσο οι εργαζόμενοι με όπλο την αλληλεγγύη και το μαζικό, συλλογικό αγώνα για τα δικαιώματά τους, θα ορθώνουν ανάστημα, βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους απεργούς, Είμαστε όλοι στο πλευρό σας! Παλεύουμε μαζί για τα ίδια αιτήματα! Για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...