Σωματείο Εργαζομένων ΖΑΦΟΛΙΑ : Απαντάμε κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη στις 18:30 στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Όσο πλησιάζουμε στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης πληθαίνουν οι φωνές ,κυβέρνησης και εργοδοσίας για έξοδο από την κρίση, δίκαιη ανάπτυξη και αλληλέγγυα οικονομία. Μέχρι στιγμής η εικόνα για το πως θα εκφραστούν αυτές οι διακηρύξεις στη ζωή μας είναι η παρακάτω: -περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, -απαγόρευση της απεργίας, -πλειστηριασμοί, -πετσοκομμένες συντάξεις, -μειωμένος προϋπολογισμός 2018 για υγεία παιδεία, -μεγαλύτερη φοροληστεία, -βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποκορύφωμα οι δηλώσεις του ΣΕΒ (βιομήχανοι) πως η όποια ανάκτηση δικαιωμάτων είναι ουτοπία και δεν συμφέρει την οικονομική ευημερία της χώρας. Ο ΣΕΤΕ(ξενοδόχοι) αναδεικνύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης ως το βασικότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και το μέλλον του κλάδου.

Μας λένε λοιπόν ότι το πρόβλημα είμαστε εμείς ότι δεν πρέπει να πάμε πίσω , στους μισθούς που είχαμε πριν τις μειώσεις ,πρέπει να ενταθεί η δουλειά λάστιχο να αυξηθούν οι εργαζόμενοι μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία , οι εργαζόμενοι με συμβάσεις λίγων ημερών ή και ωρών .

Ταυτόχρονα με αυτές τις εξελίξεις έχουμε και την εργοδοσία Ζαφόλια να κλιμακώνει την προκλητική αντεργατική της τακτική με κάθε ευκαιρία. Αλλάζει εκδικητικά τα προγράμματα εργασίας , αρνείται να αναρτήσει τα προγράμματα από τους ορόφους, επιτίθεται στους συνδικαλιστές που αντιστέκονται, πολεμάει την συνδικαλιστική δράση ακόμα και την απλή εγγραφή συναδέλφων στο σωματείο!

Λένε «εφαρμόζουν» την Σύμβαση σ΄ όλες τις ειδικότητες που αναφέρονται σ΄ αυτήν, αλλά τα βαφτίσια καλά κρατούν.. Σερβιτόρες ,γκρουμ ,μάγειροι με μισθό λάντζας , οι βαλέδες -εργάτες , τα ρεπό όποτε βολεύει την επιχείρηση ή και ανάλογα με τα γούστα του Διευθυντή.

Την κρίση του καπιταλισμού την ζούμε, την ανάπτυξή τους την βλέπουμε να έρχεται. Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο ΣΕΒ. Δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα από όσα μας πήρανε Η ανάπτυξή τους δεν χωράει την ευημερία μας!Είναι ώρα να βγούνε συμπεράσματα Συνάδελφοι 2 επιλογές έχουμε: Είτε να είμαστε τα φιλαράκια των Διευθυντών για ένα χρονικό διάστημα και όταν μας στύψουν σαν λεμονόκουπες ,να μας πετάνε(ακόμα και σε επίπεδο προϊσταμένων).

Είτε να δυναμώσουμε όλοι μαζί ,σαν μια γροθιά τον αγώνα για την δικιά μας ευημερία , την ανάκτηση των δικαιωμάτων μας.

Απέναντι σ΄ αυτούς εμείς πρέπει να βάλουμε τα δικά μας συμφέροντα .

Να διεκδικήσουμε συμβάσεις με αυξήσεις που να καλύψουν τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων,

να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειαςκαι

να είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο,

Ίση δουλειά ίση αμοιβή , μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Απαντάμε κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη στις 18:30 στο Σύνταγμα!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...