Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ : Όλοι και όλες στην απεργία στις 12 Γενάρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και πάλης

Όλοι στον Αγώνα

 

 Το σωματείο μας στρατεύεται με την απόφαση της ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών για απεργία και θα δώσει την μάχη αυτή με όλες του τις δυνάμεις.

Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στη βουλή που είναι παραγγελιά των βιομηχάνων-τραπεζιτών-δανειστών. Με αυτό βάζουν χέρι ακόμα περισσότερο στην τσέπη της εργατικής οικογένειας με νέους φόρους και χαράτσια, ξεπουλάνε και παραδίνουν στα μονοπώλια το δημόσιο πλούτο που έχουμε φτιάξει από την δική μας εργασία.

Βγάζουν στο σφυρί με την επέκταση των πλειστηριασμών χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά στο δρόμο.

Ετοιμάζουν νέο κύκλο καταστολής και κτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας μέσα στους χώρους δουλειάς.

 Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, όσο και να θέλουν να βάλουν στον γύψο τους αγώνες, τόσο αποκαλύπτονται ο φόβος και η ανησυχία τους. Εμείς τους υποσχόμαστε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, θα κάνουμε την νύχτα-μέρα ώστε να συγκεντρώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση.

Αυτή θα είναι η συμβολή του σωματείου μας στο ανέβασμα της ταξικής πάλης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, για να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε από τους δυνάστες μας , τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δράσης του σωματείου και της ομοσπονδίας υλοποιώντας με σαφή τρόπο την αντίθεση μας στην σχεδιασμένη από κοινού επίθεση της κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

 

   

  • Τρίτη 9/1στις 4μμ όλες και όλοι σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

 

  • Την Τετάρτη 10/1στις 3.30μμ καλούμε όλους τους συναδέλφους, στο ειρηνοδικείο (Κυρίλλου Λουκάρεως 14- Αμπελόκηποι πίσω από το κτίριο του Αρείου Πάγου) ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς, να απαντήσουμε μαχητικά στην ποινικοποίηση της δράσης όσων αγωνίζονται για να προστατεύσουν την εργατική-λαϊκή κατοικία, να καταγγείλουμε την επέκταση των πλειστηριασμών που βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο.

 

  • Την Πέμπτη 11/1, προετοιμάζουμε την αγωνιστική απεργιακή απάντηση της επόμενης μέρας, στο εργοστάσιο με περιοδείες. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο να φτάσει το αγωνιστικό-απεργιακό κάλεσμα παντού, στα διαλείμματα, στην έναρξη και τη λήξη των βαρδιών. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις που οργανώνονται στις γειτονιές από Σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.

  •  Η Παρασκευή 12/1 είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12μμ στην Ομόνοια.
  •  Το Σάββατο και την Κυριακή 13-14/1, το σωματείο μας συμμετέχει με άλλους φορείς του μαζικού-λαϊκού κινήματος προχωράμε σε ενημερωτικές εξορμήσεις στις γειτονιές.
  •  Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στις 6μμ στην Ομόνοια.

 

 

 

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...