Σωματείο Ενέργειας Αττικής: Για Την Εκτεταμένη Διακοπή Ηλεκτροδότησης Στο Λεκανοπέδιο

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου ύστερα από τεχνική βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης των 150 kV Παλλήνης, λαϊκά νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής. Ενδεικτικά οι περιοχές ήταν η Παλλήνη, το Μαρούσι, τα Βριλήσσια, η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα, το Φάληρο, το Ελληνικό, το Παγκράτι, αλλά και περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από την αποκατάσταση της βλάβης και των φορτίων στο σύστημα μεταφοράς (υπερυψηλή τάση), περιοχές παρέμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση και το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν επαρκούσε το προσωπικό του δικτύου διανομής για να κάνει την επαναφορά του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της ενέργειας. Σε αυτά τα πλαίσια η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ έχουν προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού με σχέσεις αορίστου χρόνου, έχουν επεκτείνει τη μορφή της σχέσης ορισμένου χρόνου αλλά και την ανάθεση σε εργολάβο.

Λογική συνέπεια των παραπάνω, είναι η διαρκής επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων αλλά και η διαρκής χειροτέρευση της ποιότητας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενέργειας να αγωνιστούν για σταθερή εργασία με δικαιώματα, προσλήψεις και πλήρωση κενών θέσεων. Παράλληλα να αγωνιστούν για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας, ο οποίος θα σχεδιάζει επιστημονικά με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και δεν θα εξυπηρετεί την κερδοφορία μιας χούφτας μονοπωλίων.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...