Σωματεία Μετάλλου – Ναυπηγοξυλουργών : Συμμετέχουμε όλοι στην παύση εργασιών την Πέμπτη 16 Ιούνη

Δημοσιεύτηκε στις

 

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

 

16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

ΣΤΙΣ 1μμ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ Υ.Ε.Ν.

 

 

Συνάδελφοι,

Όλο το προηγούμενο διάστημα , παράλληλα με την συνολική επίθεση που έγινε σε όλες τις πλευρές της ζωής μας , σε ασφαλιστικό, φορολογικό , την επίθεση που έρχεται σε εργασιακά, κόκκινα δάνεια , συνδικαλιστικές ελευθέριες , η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες να ξεδιπλώνεται μέρα με την μέρα το μπλοκάρισμα των υποδομών του λιμανιού που γίνονται οι ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Ηεπισκευή της μεγάλης πλωτής δεξαμενής του Περάματος έχει παγώσει με διάφορα προσχήματα από την διοίκηση του ΟΛΠ , χωρίς να δίνεται απάντηση για το ποτέ θα ξεκινήσει.

Το σενάριο που διακινείται από πλευράς ΟΛΠ ότι η δεξαμενή δεν θα επισκευαστεί και θα αντικατασταθεί από νέα , πράγμα που είναι και αίτημα μας όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να το θέλουμε μας φέρνει στο μυαλό την αντίστοιχη περίπτωση της Νο2 δεξαμενής του Σκαραμαγκά

Το 2002 μεταφέρθηκε για κόψιμο στην Τουρκία με σκοπό να αντικατασταθεί από την Thyssen από νέα η οποία θα ερχόταν στο Ναυπηγείο. Η κατάληξη είναι η παλιά δεξαμενή να δουλεύει ακόμα στην Τουρκία και το ναυπηγείο να βρίσκεται στην κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε.

Οι υπόλοιποι χώροι χρησιμοποιούνται ως χώρος στάθμευσης παροπλισμένων πλοίων. Αποκορύφωμα είναι η κατάληψη, ουσιαστικά, από πλατφόρμα που έφερε ο νέος ιδιοκτήτης του χώρου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δέσει πλοίο προς επισκευή.

Σε συνάντηση που είχαμε με την διοίκηση του ΟΛΠ δεν δόθηκε απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έβαλαν τα σωματεία μας.

Αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει και στα οργανωμένα ναυπηγεία όπου στον Σκαραμαγκά με την ολοκλήρωση των υποβρύχιων δεν φαίνεται κάτι για το άμεσο μέλλον και θα υπάρχουν άσχημες εξελίξεις και στην Ελευσίνα όπου ο ιδιοκτήτης Ταβουλαρης δεν πληρώνει καν το 30% που έχει αναλάβει από τα έξοδα της μισθοδοσίας για το έργο του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα απαξιώνονται οι υποδομές του ναυπηγείου με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε πριν λίγες μέρες στην παραλίγο αχρήστευση, μετά την Νο 3 , και της Νο 2 πλωτής δεξαμενής

Τα σωματεία μας προσπαθήσαμε με τους αγώνες μας να δείξουμε ότι αυτό το χάλι που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι τώρα δεν είναι μονόδρομος. Όλες οι υποσχέσεις που είχαμε για την περιβόητη ανάπτυξη και το κήρυγμα που μας έκαναν να γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί , δηλαδή πιο φθηνοί, δεν οδηγεί παρά κάθε χρόνο στα χειρότερα.

Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από τις αγκαλιές του πρωθυπουργού με τους εφοπλιστές που είδαμε αυτές τις μέρες στα κανάλια. Η περιβόητη ανάπτυξη μπορεί να έρθει αλλά καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι δεν θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από την διεκδίκηση από την κυβέρνηση άμεσες λύσεις στο ζήτημα τον υποδομών, αφού και οι δουλειές που έρχονται διώχνονται προφανώς εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της COSCO αλλά και άλλων μονοπωλιακών ομίλων.

 Συνάδελφοι έχουμε πια τεραστία εμπειρία να καταλάβουμε ότι μόνο με την παρέμβαση μας μπορούμε να φρενάρουμε αρνητικές εξελίξεις, να πιέσουμε για λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα.

Το μέλλον για την ναυπηγική βιομηχανία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού μας, που τόσο ανάγκη την έχει σαν κλάδο, δεν μπορεί να είναι για πάντα στα χέρια του κάθε φορά ιδιοκτήτη.

Είναι καιρός να ξαναδούμε που μας έφεραν όλα αυτά τα χρόνια οι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων και τα συμφέροντα που κάθε φορά υπηρετούν.

Μόνο μια άλλου είδους ανάπτυξη που θα βάζει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό στην υπηρεσία τον αναγκών του λαού της χώρας μας σε όλους τους τομείς , που θα δουλεύει από εμάς για εμάς, μπορεί να δώσει μόνιμες λύσεις στα προβλήματα μας , στην κατάσταση που ζούμε.

Αυτή η προοπτική πρέπει να περνάει μέσα από τις καθημερινές μας διεκδικήσεις από το μπλοκάρισμα κάθε αντεργατικού νόμου, κάθε σχεδιασμού τις κυβέρνησης και των εργοδοτών στους χώρους δουλείας. Να επιβάλλουμε την υπογραφή και την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης στα επίπεδα της τελευταίας υποχρεωτικής του 2009-2010.

Μπορούμε να έχουμε δουλεία να ζούμε ανθρώπινα , να καλύπτουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας αρκεί να πάψουμε να περιμένουμε παλιούς και νέους σωτήρες και να διεκδικήσουμε αυτό που καθημερινά παράγουμε.

Πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει την ευθύνη του και με την συμμετοχή του στη κινητοποίηση της Πέμπτης αλλά και συνολικά στην δράση των Σωματείων, να δώσουμε δύναμη στην δύναμη μας.

 Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Πέμπτης 16 Ιούνη στο ΥΕΝ και απαιτούμε :

 

  • Την άμεση επαναλειτουργία όλων των δεξαμενών με την ευθύνη του κράτους σε

Ν/Ζώνη και Ναυπηγεία.

 

  • Άμεση επισκευή της υπάρχουσας ή αντικατάσταση της πλωτής δεξαμενής του Περάματος

ώστε να μην αναβάλλονται και να ακυρώνονται μια σειρά εργασίες στις οποίες υπήρχε η δυνατότητα να εργαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι σε ένα χώρο δουλειάς όπου οι μακροχρόνια άνεργοι είναι χιλιάδες.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι των κερδών των εφοπλιστών, των μονοπωλίων, των μεγαλοεργολάβων.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...